Cauza exploziei de la Suceava. Bătrânul în apartamentul căruia s-a produs deflagrația se încălzea la aragaz pentru că era mai ieftin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Suceava va aloca peste 90.000 de lei pentru a fi reparații efectuate în scara de bloc dar și în apartamentul în care s-a produs deflagrația.

explozie bloc Suceava, foto:Alina Iosif
explozie bloc Suceava, foto:Alina Iosif

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat miercuri că, din primele cercetări, nu a fost vorba despre probleme la magistrala de gaz sau la vreo conductă în cazul deflagrației de luni, de pe strada Tipografiei, ci acumularea de gaz metan s-a produs din cauza neglijenței proprietarului.

Bătrânul de 86 de ani își încălzea încăperea în care dormea cu ajutorul aragazului, deși avea montată centrală de apartament. Bărbatul a declarat că această variantă era mai ieftină pentru el.

Ion Lungu a declarat că Primăria Suceava va plăti  înlocuirea geamurilor de pe casa scării și a ușilor apartamentelor care au fost afectate de explozia din blocul situat în centrul Sucevei.

În acest sens, edilul va depune un proiect care va fi dezbătut în ședința de consiliu local de joi, fiind necesară o hotărâre de consiliu pentru alocarea banilor. 

Suma necesară pentru efectuarea reparațiilor pe casa scării este de 77.377 de lei, iar pentru înlocuirea celor 13 uși de la apartamentele locatarilor se va aloca suma de 13.507 lei, în total 90.874 de lei.

Vineri, Ion Lungu a convocat o întâlnire cu toți proprietarii asociațiilor de locatari din municipiul Suceava, cu reprezentanți de la ISU, Prefectură și de firmele furnizoare de gaz metan, pentru se dispune măsuri de monitorizare a consumatorilor în vârstă sau care locuiesc singuri, pentru a se preveni astfel de incidente grave.

Bătrânul de 86 de ani în apartamentul căruia s-a produs explozia de luni este internat în spital cu traumatisme și și arsuri pe 20% din suprafața corpului.

Deja prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan, a dispus verificări la consumatorii casnici de gaz din municipiul Suceava după ce luni  s-a produs a doua explozie, în numai patru luni, în apartamente în care locuiau bătrâni.

primar Suceava bloc explozie jpeg
Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite