Explozie puternică într-un bloc din centrul Sucevei în urma unor acumulări de gaze VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 86 de ani a ajuns cu arsuri la spital, iar o femeie de 36 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale. Locatarii din zonă au trecut prin clipe de panică.

Deflagrația a fost foarte puternică, așa că locatarii din scara blocului dar și de la blocurile vecine au ieșit speriați în stradă.

Oamenii spun că dis de dimineață, de la ora 6.00, se simțea miros puternic de gaz pe scara blocului iar o femeie care își plimbase cățelul a avut prezența de spirit să lase deschisă ușa de la intrarea în bloc.

Din fericire, explozia nu a fost urmată de incendiu, dar sunt pagube importante.

Pompierii au intervenit la explozia din Suceava FOTO Alina Iosif
Pompierii au intervenit la explozia din Suceava FOTO Alina Iosif

Cei de la ISU Suceava au intervenit la fața locului cu două autospeciale de stingere, o autoscară mecanică, o autospecială pentru descarcerare și două ambulante SMURD (TIM + B2).

Zona a fost împânzită de pompieri, polițiști de la IPJ Suceava, dar și polițiști locali, care au izolat perimetrul respectiv pentru a se evita o tragedie.

Pompierii și cadrele SMURD au intrat în interior și l-au scos pe proprietarul apartamentului în care s-a produs deflagrația, un bătrân de 86 de ani. Acesta era rănit, avânt arsuri pe 20% din suprafața corpului.

Bărbatului i s-a administrat oxigen după care a fost transportat de urgență la Spitalul Județean Suceava.

O femeie de 36 de ani a necesitat și ea îngrijiri medicale în urma unui atac de panică, însă ulterior a refuzat să fie transportată la spital.

La fața locului au venit și reprezentanții firmei de gaz metan, care au derulat cercetări, împreună cu criminaliștii.

Acumularea de gaze ar fi provenit de la o centrală termică instalată recent.

În urma deflagrației au fost distruse toate geamurile pe casa scării, apartamentul respectiv a fost distrus dar și ușile vecinilor.

O bucată cin balconul apartamentului în care s-a produs explozia dar și bunuri au zburat pur și simplu pe spațiul verde, în spatele blocului.

Patru autoturisme parcate în fața blocului respectiv au fost grav avariate după ce bucăți de tâmplărie și de geamuri au căzut peste ele.

Locatarii erau speriați și își aduceau aminte de explozia din blocul de la Burdujeni – una din cele mai mari explozii care a avut loc în țara noastră. Unii au oprit gazul metan imediat după care au sunat la 112.

Urmează ca polițiștii să stabilească circumstanțele exacte în care a avut loc incidentul.

De asemenea, urmează să se stabilească valoarea totală a pagubelor.

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite