Bambi, un ieduț de căprioară, surprins singur într-o pădure din Putna VIDEO

0
Publicat:

Ieduțul a fost observat de un silvicultor care l-a filmat și l-a făcut vedetă pe rețelele de socializare. Micuțul stătea cuminte într-un tufiș.

ieduț 1 png

Imagini rare, surprinse de un silvicultor într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Putna din cadrul Direcției Silvice Suceava.

Pădurarul a filmat un ied de căprioară, în cadrul unei acțiuni de monitorizare. Ieduțul stătea cuminte printre fruze iar cel mai probabil mama se afla în zonă.

Silviculturii fac un apel către localnici ca în cazul în care găsesc un ied de căprioară să nu intervină și să nu îl ia din mediul lor, pentru că, cel mai probabil, mama este în apropiere.

"Căprioarele dau naștere unui număr de 1 până la 3 iezi, iar aceștia sunt complet neajutorați în primele câteva zile și depind în totalitate de mama lor în primele săptămâni de viață, dar apoi de dezvoltă rapid.

Căprioarele își țin iezii ascunși între tufișuri și frunze, aceștia fiind perfect camuflați cu ajutorul coloritului blănii. Ei stau nemișcați în ascunzători, iar căprioarele îi verifică de câteva ori pe zi, când vin să-i hrănească ", transmit silvicultorii Sucevei.

Ieduții sunt lăsați în loc sigur de mamele lor, care îi verifică de câteva ori pe zi, când vin să îi hrănească. Micuții sunt feriți de prădători, în lipsa mirosului specific.

Tocmai de aceea, ieduții nu trebuie luați din locul unde i-a lăsat mama lor.

Silvicultorii spun că puiul poate fi luat doar dacă avem convingerea că mama a fost ucisă de un prădător și nu are cine să se îngrijească de acesta.

Clipul cu micuțul Bambi a devenit viral pe rețelele de socializare și a strâns foarte multe comentarii, internauții fiind încântați de puiul de căprioară.

În urmă cu câteva luni, un pui de căprioară aproape înghețat a fost salvat, vineri, de către pompierii din Câmpulung Moldovenesc din albia unui râu.

Trecătorii au observatîn albia pârâului Valea Seacă din Câmpulung Moldovenesc un pui de căprioară care se zbătea să iasă din apă și au chemat pompierii.

La fața locului s-au deplasat lucrătorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc care au coborât în albie și au salvat ieduțul.

SuceavaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite