Adolescentul care şi-a construit bicicletă utilitară ca să poată participa la un concurs de alergare montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a putea lua parte la concursul de alergare montană Rarăul Radical Race, Ştefan Mîndrilă, un elev de 17 ani de la un liceu din Câmpulung Moldovenesc, şi-a transformat bicicleta într-una utilitară. Tânărul a ataşat în faţa bicicletei o remorcă în care poate transporta până la 100 de kilograme.

Un tânăr din municipiul Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, mare iubitor de biciclete a făcut o invenţie ieşită din comun. Ştefan Mîndrilă are 17 ani şi este elev la Liceul Tehnologic nr.1 din oraşul său de domiciliu. De mic, acesta a devenit pasionat de biciclete, pasiune ce a ajuns să-i ocupe marea majoritate a timpului său liber.

În vara acestui an, tânărului câmpulungean i-a trecut prin cap ideea că ar putea modifica bicicleta pentru a deveni mult mai utilă. Timp de o săptămână, Ştefan a lucrat la bicicletă, reuşind să o transforme total.

„Bicicletele sunt marea mea pasiune. La un moment dat, după ce am văzut un tractor cu remorcă, mi-a venit ideea că bicicleta poate deveni mult mai utilă, putând fi folosită pentru a transporta tot felul de lucruri. Astfel, am lucrat timp de o săptămână de zile şi am reuşit să îmi modific bicicleta, iar acum pot căra cu ea până în jur de 100 de kilograme. La început nici nu îmi imaginam că voi reuşi să o fac să meargă, însă după mai multe încercări, ideea mea a devenit funcţională. Noua bicicletă o folosesc la treburile din gospodărie, iar dacă este nevoie pot merge şi la piaţă cu ea”, a explicat Ştefan Mîndrilă.

Cu ajutorul „invenţiei” sale, tânărul a putut lua parte la concursul de alergare montană Rarău Radical Race, cărând cu bicicleta mâncare şi apă pentru concurenţi.

image

              Bicicleta lui Ştefan Mîndrilă la concursul de alergare. FOTO Arhivă personală

„Cu această bicicletă am participat ca şi voluntar la concursul Rarău Radical Race şi Let’s do it, unde am transportat mâncare şi apă pentru concurenţi”, a mai precizat elevul din Câmpulung Moldovenesc.

Ştefan Mîndrilă a mai spus că pe lângă pasiunea de a modifica biciclete, mai există şi cea de a face modificări la maşini. Până în prezent, tânărul nu a participat la nici un concurs de acest gen, însă pe viitor plănuieşte să se înscrie.

Câmpulungeanul a ţinut să le mulţumească părinţilor săi, care îl susţin în ceea ce face şi chiar sunt foarte mândri de el. Ştefan a mai arătat că atunci când iese la plimbare cu noua sa bicicletă, toţi ochii sunt aţintiţi pe el şi acest lucru îl face foarte mândru. El este felicitat de multă lume pentru că şi-a folosit imaginaţia şi talentul pentru a transforma o bicicletă cât se poate de normală într-una foarte utilă.

Alte ştiri pe această temă:

Un student din Focşani şi alţi doi colegi de la Universitatea Politehnică din Bucureşti, premiaţi cu 50.000 de dolari de Microsoft pentru o invenţie genială

Invenţia unui bănăţean a deschis un nou drum în dezvoltarea căilor ferate. Instalaţia a fost pusă la dispoziţia Chinei şi RDG-ului FOTO

S-a inventat telecomanda pentru câini. Funcţiile acesteia permit atât schimbarea programelor, dar şi supravegherea patrupedelor de la distanţă

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite