A fost omorât ursul care a făcut prăpăd, în mai multe rânduri, în gospodăriile din comuna suceveană Crucea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Direcţia Silvică Suceava
FOTO: Direcţia Silvică Suceava

Un vânător al Direcţiei Silvice Suceava a împuşcat o ursoaică de 200 de kilograme care a atacat în repetate rânduri o stână şi mai multe gospodării ale oamenilor din comuna Crucea. Valoarea pagubelor produse de animalul sălbatic este de 10.000 de lei.

O ursoaică de 200 de kg, care le-a făcut probleme gospodarilor din comuna Crucea a judeţului Suceava a fost împuşcată de un vânător al Direcţiei Silvice Suceava, în baza unei derogări obţinute de la Ministerul Mediului. 

Femela nu avea pui şi nici nu era gestantă. Înainte să fie împuşcată a atacat de cel puţin şase ori în zona de munte a judeţului Suceaba.

A omorât trei bovine, nouă oi, două capre şi a distrus 12 stupi de albine. 

Întrebat de unde au ştiut că animalul împuşcat a comis atacurile, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Suceava, George Celsie, a explicat că urşii sunt animale teritoriale care îşi părăsesc arealul doar în situaţia în care sunt fugăriţi de un urs mai mare. 

Femela împuşcată va fi dusă la centrul de colectare de la Pojorâta. Dacă rezultatul trichinelozei va fi negativ, atunci carnea va putea fi comercializată.


Vânătorii Direcţiei Silvice Suceava sunt pregătiţi să mai împuşte un urs,  tot în baza unei derogări a Ministerului Mediului. Este vorba despre un animal care a atacat mai multe gospodării din zona Pojorâta.  

Vă mai recomandăm şi:

Verdict în cazul italianului care a ucis cu cruzime o româncă, după ce o lăsase însărcinată: „I-am zdrobit capul că încă mai gâfâia”

Drama unei familii care nu-şi poate îngropa de trei ani fata asasinată în stil mafiot în Spania 

Suceava



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite