Zece ani de administraţie PNL în comuna Mihail Kogălniceanu din Ialomiţa. Primarul: „sunt mândru că sunt liberal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Mihail Kogălniceanu, în Ialomiţa, primarul Alexandru Dinu este unul dintre puţinii liberali autentici pe care judeţul îi are. Membru al organizaţiei judeţene a PNL de peste două decenii, a reuşit să pună în practică doctrina liberală şi-n administraţie. Şi-a dezvoltat comunitatea cu fonduri europene şi vrea să facă din localitatea sa o comună cu facilităţi urbane.

„Este o mândrie să fii liberal”

Partidul Naţional Liberal din Ialomiţa s-a înfiinţat, ca în toată ţara de altfel, în anul 1992. Şi tot de atunci Alexandru Dinu este membru al acestei organizaţii politice. A ales să intre în politică reprezentând un partid care nu era agreat de principala forţă a acelor vremuri, transformată astăzi în Partidul Social Democrat.

„Am intrat în acest partid într-o vreme în care ţi-era frică să recunoşti că eşti liberal, pentru că se punea foarte multă presiune. Mi-amintesc că la început lipeam afişe cu chipurile deputaţilor noştri, făcute în creion”, rememorează Alexandru Dinu, unul dintre puţinii liberali autentici care au mai rămas astăzi în Ialomiţa.

Sunt 22 de ani de când reprezintă ideile liberale în  judeţ şi nu ar renunţa niciodată la titulatura de membru PNL. Pentru el este o mândrie să reprezinte această formaţiune politică, iar pe traseiştii politicii nu-i poate înţelege.

„Sunt mândru că sunt liberal şi nici nu m-am gândit vreodată să trec la alt partid. Nici acum când s-a dat această ordonanţă nu m-am gândit să plec. Am rămas pentru că PNL e singurul partid din ţara noastră care poate să reconstruiască România”, adaugă Alexandru Dinu.

Primar liberal de trei mandate

Anul acesta se împlineşte un deceniu de când Alexandru Dinu, fostul profesor de matematică al Şcolii Generale Mihail Kogălniceanu, judeţul Ialomiţa, a dat viaţa de la catedră pentru cea din administraţia locală.

În 2004 candida pentru prima dată la funcţia de primar al comunei, din partea Partidului Naţional Liberal, şi-a câştigat. La fel s-a întâmplat şi la alegerile din 2008, precum şi la ultimele, cele din 2012.

„În perioada 1992 sau 1996 nici nu mă gândeam să candidez la această funcţie. În Consiliul Local abia dacă era vreun membru de-al nostru consilier. Acum situaţia s-a schimbat. La ultimele alegeri, Consiliul Local Mihail Kogălniceanu este majoritar liberal” precizează primarul Alexandru Dinu.

În cei 10 ani de când face administraţie în comuna Mihail Kogălniceanu, Alexandru Dinu susţine că, punând în practică ideile liberale, a reuşit să schimbe mentalităţile din comunitate. Aşa se face că a reuşit să-i mobilizeze pe oamenii abonaţi la ajutoare sociale şi să-i transforme în cultivatori de legume sau crescători de animale.

„Am transformat localitatea într-un bazin legumicol, iar 10 % din membrii comunităţii sunt producători de legume. În 2004, când am obţinut primul mandat erau 416 oameni care beneficiau de ajutoare sociale în baza Legii 416, acum sunt mai puţin de 80. Asta am încercat să fac mereu: să  încerc să schimb mentalităţile şi eu cred că am reuşit” adaugă Alexandru Dinu.

Mai mult, cu ajutorul aparatului de specialitate din subordine, a reuşit să atragă fonduri europene pentru a-şi dezvolta localitatea. Astfel, alături de colegii săi primari de la Gura Ialomiţei şi Giurgeni a înfiinţat Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, entitate care a beneficiat de 5 milioane de lei, bani investiţi în reţele de apă, canalizare, reparaţie drumuri şi reabilitare cămine culturale în toate cele trei comunităţi.

La aceste sume se adaugă alte 7 milioane de lei primite în baza PNDL al Ministerului Dezvoltării, pentru reabilitarea în totalitate a infrastructurii din comunitate. „Vreau să transform Mihail Kogălniceanu într-o comună cu facilităţi urbane” conchide primarul Alexandru Dinu.






 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite