VIDEO Slobozia, o imensă piscină. Un bărbat a fost suprins înotând în centrul oraşului după o ploaie torenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ploaie torenţială a inundat ieri, 15 iunie, oraşul Slobozia. În centrul oraşului, un bărbat nu s-a mai ostenit să treacă prin şuvoaiele de apă, ci a început să înoate. Momentul amuzant a fost postat pe o pagină de socializare de unul dintre localnici, cu precizarea că  "Adrian Mocioniu, primar de Smart City Slobozia, anunţă redeschiderea piscinelor în aer liber. Păstraţi distanţa socială!".

Pompierii militari din Ialomiţa au acţionat încă de aseară şi pe tot parcursul nopţii pentru evacuarea apei din 7 instituţii publice, un operator economic, peste 32 de locuinţe şi 70 de curţi, cu 13 utilaje şi autospeciale şi un efectiv de peste 30 de cadre. Situaţiile de urgenţă s-au produs în următoarele locaţii: Palatul Copiilor Slobozia, Parchetul de pe Lângă Tribunalul Ialomiţa, Centrul Cultural Ionel Perlea, Supermarketul Lidl Slobozia, Camera de Comerţ, ANAF Ialomiţa, CEC BANK Slobozia şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, cartierul Bora: strada Păpădiei; străzile: Cărămidari, Ianache,Viitor,Viilor, Nicolae Bălcescu, Independenţei, Plevnei, Horia, Prelungirea Rahovei,Teilor şi 1877. Intervenţia este în desfăşurare şi la această oră. În acest moment, pompierii de la Detaşamentul de Pomperi Slobozia se află în teren în misiuni de evacuare a apei din gospodării pe strada 1877 şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, a anunţat ISU Ialomiţa.

În ultimele 24 de ore, în urma precipitaţiilor abundente şi a vântului puternic au fost înregistrate efecte de vreme rea în 37 localităţi din 17 judeţe (AB, AG, BV, BN, BH, CS, CL, GR, HD, HR, IL, IF, MS, NT, SB, TM şi VL).

În cursul zilei de ieri şi pe timpul nopţii, pompierii au acţionat în sprijinul populaţiei şi administraţiei publice locale pentru evacuarea apei din 12 locuinţe, 60 de curţi şi 46 de beciuri/subsoluri. Totodată, din cauza vântului puternic, 5 acoperişuri s-au desprins, iar 6 copaci au căzut pe carosabil sau pe linii electrice. În urma acestor evenimente au fost avariate 3 autoturisme.

Imagine indisponibilă

Judeţele cele mai afectate de precipitaţiile abundente şi de vântul puternic au fost Ialomiţa, Caraş-Severin, Hunedoara şi Vâlcea.

Imagine indisponibilă

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, pompierii recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curăţarea şanţurilor şi rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creşterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetăţeni să nu traverseze râurile prin apă şi să nu se apropie de malurile acestora.

Imagine indisponibilă
Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite