Argentinian prins în timp ce conducea fără permis în Țăndărei

0
0

În timpul filtrului rutier au fost controlate peste 180 de autoturisme, fiind aplicate 63 de sancțiuni, trei permise de conducere ridicate și 15 certificate de înmatriculare reținute. Conform IPJ Ialomița, valoarea amenzilor a depășit 22.000 de lei.

Control în trafic realizat de polițiștii ialomițeni FOTO IPJ Ialomița
Control în trafic realizat de polițiștii ialomițeni FOTO IPJ Ialomița

Șoferul originar din Argentina, în vârstă de 42 de ani, a fost prins în flagrant în timp ce conducea un autoturism în orașul Țăndărei, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Cetățeanul argentinian nu a putut explica de ce a urcat la volan fără permis auto.

Totodată, forțele de ordine au desfășurat și activități de prevenire a consumului de droguri, fiind distribuite peste 150 de materiale informative cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe psihoactive.

Și polițiștii de investigare a criminalității economice au acționat în cadrul raziei pentru prevenirea și combaterea faptelor de evaziune fiscală și protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări servicii ilicite, fiind efectuate verificări la zece societăți comerciale din orașul Țăndărei.

Șofatul fără permis, o modă la români

Din păcate, șofatul fără permis auto pare să fi devenit o modă la români, în ultimii ani fiind descoperite tot mai multe cazuri de acest fel. Statistica a fost făcută publică de Poliţia Rutieră, iar cifrele vorbesc doar despre indivizii care sunt prinşi în trafic de poliţişti, fără a-i lua în considerare şi pe cei care comit această infracţiune fără a fi prinşi.

Drept urmare, în fiecare an, poliţiştii prind în jur de 5.000 - 6.000 de români care conduc fără permis sau cu permisul suspendat din diverse motive.

Potrivit datelor statistice, judeţul Dâmboviţa este pe locul întâi în topul şoferilor fără permis, în ultimii doi ani.

Conform legislaţiei în vigoare, cei care sunt prinşi în timp ce conduc fără permis sunt pasibili de închisoare de la unul la cinci ani, iar în cazul celor care conduc cu permisul suspendat, pedeapsa este închisoarea de la șase luni la trei ani.

Mai multe - Slobozia

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite