Spectacol cu bucate alese și muzică populară în Ialomița. Când are loc festivalul „La Casa Tudorii”

0
0

Ajuns la ediția a X-a, festivalul-concurs de tradiție culinară „La Casa Tudorii“  se va desfășura în acest an în perioada 7-9 octombrie. Ialomițenii sunt invitați la spectacol cu bucate tradiționale și muzică populară. Manifestarea va debuta cu „Parada Festivalului”, pe 7 octombrie, la Slobozia, pe Bulevardul „Matei Basarab”.

Festival de traditii culinare în Ialomița FOTO cicnet.ro
Festival de traditii culinare în Ialomița FOTO cicnet.ro

Pe 8 și 9 octombrie, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală „Orașul de Floci” – comuna Giurgeni, vor avea loc acțiuni cu caracter cultural, reconstituri istorice, spectacole folclorice cu invitați de marcă și concursul propriu-zis de tradiție culinară ialomițeană.

Biblioteca Județeană ”Ștefan Bănulescu” Ialomița  invită iubitorii de lectură la o cafea cu ”Aromă literară”.

Conform autorităților, festivalul-concurs se adresează tuturor celor pasionați de gastronomie și care manifestă dorința a păstra și de a transmite mai departe specificul tradițional culinar ialomițean. De-a lungul celor nouă ediții, au fost înscrise în concurs peste o mie de rețete, readucând în atenția tuturor celor prezenți la Orașul de Floci preparate tradiționale delicioase pe care uneori doar cei mai vârsnici și le amintesc.

Programul manifestărilor:

Vineri, 7 octombrie, Slobozia

17.00 – 18.00 Parada Festivalului;

Sâmbătă, 8 octombrie, „Orașul de Floci”- Giurgeni:

11.00 – 11.30 Deschiderea oficială

11.30 -14.00 - Activități culturale, spectacole tematice, reconstituiri istorice

Spectacol artistic-14.00 – 16.00 - Ansamblul Folcloric „Doina Bărăganului”, cu soliștii Nicoleta Rădinciuc Vlad, Ionuț Cocoș și Nicole Dumitrașcu, formația de dansuri Giurgeni , grup instrumental mandoline Giurgeni, grup vocal bărbătesc „Colinda” Jilavele

16.00 - 17.00 - Trei Parale

17.00 - 18.00 - Ansamblul Etnofolcloric „Plăieșii” (Chișinău);

Duminică, 9 octombrie, „Orașul de Floci”- Giurgeni:

Concursul de Tradiție Culinară Ialomițeană „La Casa Tudorii”

09.00 – 11.00 - Primirea concurenților

11.00 – 12.30 - Jurizarea produselor culinare din concurs

12.30 – 13.00 - Festivitatea de premiere.

Spectacol artistic-13.00 – 16.00 Formaţia de dansuri fete „Florile Bărăganului” Făcăeni, formația de dansuri fete „Fuiorul” M. Kogălniceanu, ansamblul Folcloric „Miorița” Țăndărei,cu soliștii vocali Bianca Bălașa și Alexandra Simoiu, ansamblul Folcloric „Cununa Bărăganului” Săveni, cu soliștii vocali Cristina Stanciu și Iuliana Gheorghiță, grup vocal bărbătesc Ciocile (județul Brăila)

16.00 – 17.00 - Maria Răducanu

17.00 – 18.00 - Lupii lui Calancea și Surorile Osoianu (Chișinău).

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite