Street Delivery 2022 la Baia Mare. Seri de teatru, film documentar sau muzică alternativă

0
Publicat:

Anunțat inițial pentru începutul lui septembrie, festivalul Street Delivery Baia Mare a fost reprogramat în perioada 1-2 octombrie 2022, din cauza avertizărilor meteorologice de vreme severă.

Street Delivery Baia Mare 2022  FOTO Facebook City Maker
Street Delivery Baia Mare 2022 FOTO Facebook City Maker

Parcul și Cinematograful Dacia din Baia Mare, abandonate în ultimele decade, vor fi revitalizate pentru două zile prin proiecte artistice, educaționale și civice. „Reprezentanți ai scenei culturale, autorități locale, alături de activiști și de jurnaliști specializați pe subiecte de urbanism și mediu, vin în parc pentru două seri de teatru, film documentar sau muzică alternativă, pentru zarva unui târg urban”, arată organizatorii evenimentului.

Instrumente create și testate pe loc 

Noua ediție este bazată pe ateliere creative și senzoriale muzicale, în care participanții au la dispoziție materiale pentru a-și crea propriul instrument și pot testa instrumentele expuse.

Noua ediție de Street Delivery și-a propus să fie locul în care comunitatea să intre în contact direct cu muzica, activitățile programate fiind următoarele: ateliere creative – hai în jocul creației și confecționează-ți propriul instrument din materiale reciclabile: banjo, maraca, drâmbă, castaniete; ateliere senzoriale – lasă-te purtat de magia sunetelor și testează instrumente muzicale, precum chitară, ukulele, cajon, bongo, djembe, maracas, tamburină, xilofon, clape”, arată organziatorii.

Noua ediție de Street Delivery se concentrează pe inspirația scoasă la iveală în fiecare dintre noi în timpul perioadei în care ne-am privit orașul de pe geam sau din balcon iar acum putem, din nou să ne bucurăm de vecinătate așa cum eram obișnuiți, dar mai responsabili. Vrem să ne revedem pe străzi. În parcuri. În grădini. Offline și online”, mai arată organizatorii.

Accesul publicului interesat la ateliere este liber, acestea având loc în intervalul orar 16.00-21.00, sâmbătă, 1 octombrie, și 15:00-19:00, duminică, 2 octombrie, în Parcul Dacia din Baia Mare.

Povești despre afaceri

De asemenea, au fost organziate întâlniri dedicate tinerilor cu antreprenori şi experți locali de succes, care vorbesc despre povestea parcursului lor în domeniul în care activează.

​Tematicile urmărite în cadrul acestei întâlniri sunt povestea afacerilor, digitalizarea afacerilor, aspecte inovative și de creștere, aspecte de promovare și marketing on-line, dar sfaturi și trucuri pentru tineri cu privire la mediul de afaceri.

Proiectul este dezvoltat de Asociația CITY MAKERS, în parteneriat cu Primăria Municipiului Baia Mare.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite