Slobozia: O femeie luptă să fie mamă, alta se vindecă după avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elena Neferu (34 de ani) şi Cristina Anghel (31 de ani) stau în acelaşi salon la Spitalul Judeţean

Dramele celor două paciente contrastează. Una ar îndura orice tratament ca să devină mamă, alta a ajuns din nou pe mâna medicilor din cauza complicaţiilor suferite după chiuretaj.

Elena Neferu (34 de ani) a cerut ajutorul medicilor pentru a putea deveni mamă. Din cauza unor complicaţii, Elena nu poate rămâne însărcinată.

„Am făcut un test de sarcină al cărui rezultat a ieşit pozitiv. Când am fost la control, medicul mi-a zis că nu pot să aduc pe lume un bebeluş, pentru că am un chist pe unul din ovare şi că trebuie să mă operez, dacă vreau să am copii“, spune femeia.

„O să lupt cu toate forţele“

E hotărâtă să îndure orice tratament pentru a fi mamă. „Sunt aici de câteva zile şi abia aştept operaţia. O să lupt cu toate forţele ca acest copil să se poată naşte. Dacă va fi băiat, îi voi pune numele Cezar, iar dacă va fi fetiţă se va numi Valentina“, adaugă Elena ca şi când ar ţine deja pruncul în braţe.

„Ştiu că sunt egoistă“

În acelaşi salon, pe patul vecin stă Cristina Anghel (31 de ani). Ea a decis să nu-şi cunoască gemenii. I-a fost frică de sărăcie. I-a fost teamă că nu-i vor ajunge banii să-i crească. Cristina a recurs la avort când sarcina avea patru săptămâni. Medicii au chiuretat-o la începutul lunii trecute, dar acum este din nou în spital. Avortul i-a provocat alte probleme de sănătate. 

Cu greu poate descrie în cuvinte motivul pentru care a decis să avorteze. „Am făcut chiuretaj la patru săptămâni. Ştiu că sunt egoistă, dar mai am doi copii acasă. Simţeam că, dacă voi duce la bun sfârşit această sarcină, nu voi mai putea să mă dăruiesc în totalitate micuţilor de acasă“, spune Cristina.

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Slobozia!

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite