Slobozia: Dosarul R.I.B., din nou pe masa magistraţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Bodeanu, fostul director al Romanian International Bank, sucursala Slobozia, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, fiind acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Mâine, „dosarul RIB“ ajunge din nou pe masa magistraţilor ialomiţeni.

Amânat la începutul lunii iunie, pentru ca Gheorghe Bodeanu şi Mihai Zainea să îşi angajeze avocaţi, dosarul „Fraudă de 1,5 milioane de euro la RIB“ va fi luat mâine în discuţie de magistraţii Tribunalului Ialomiţa. Reamintim că procurorii DIICOT au dispus, la finele lunii mai, trimiterea în judecată a inculpaţilor Gheorghe Bodeanu (fost director al Romanian International Bank, sucursala Slobozia), acuzat de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, dar şi a lui Ştefan Bucoveanu (evaluator CECCAR), precum şi a lui Mihai Zainea (fost evaluator ANEVAR).

Evaluatorii Ştefan Bucoveanu şi Mihai Zainea, acuzaţi de complicitate

Potrivit anchetatorilor, în cursul lunii iunie 2007, Gheorghe Bodeanu, în calitate de director al Romanian International Bank, sucursala Slobozia, cu prilejul încheierii actelor adiţionale la contractele de credit încheiate de banca respectivă cu două societăţi comerciale, a prezentat rapoarte de evaluare şi documentaţii de credit nereale, fapt ce a avut drept consecinţă încheierea şi executarea contractelor de credit cu firmele respective. Demersul lui Gheorghe Bodeanu a fost sprijinit de Ştefan Bucoveanu şi Mihai Zainea care, în calitate de evaluatori CECCAR şi, respectiv, ANEVAR, au redactat rapoarte prin care au supraevaluat valoarea unor terenuri ce au constituit garanţii ipotecare la creditele respective. Cei doi evalutori sunt acuzaţi de complicitate la infracţiunea de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Fraudă de 1,5 milioane de euro

Romanian International Bank s-a constituit parte civilă cu suma de aproximativ 1,5 milioane de euro, calculată la un curs mediu anual de 3,33 lei/euro. În vederea recuperării acestei pagube, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unor imobile aparţinând inculpaţilor Gheorghe Bodeanu şi Ştefan Bucoveanu.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite