Procurorii au recuperat, în 2013, aproape un milion de lei, din cazurile de evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un milion de lei au recuperat procurorii ialomiţeni din faptele penale de evaziune fiscală FOTO: adevarul.ro
Un milion de lei au recuperat procurorii ialomiţeni din faptele penale de evaziune fiscală FOTO: adevarul.ro

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa a prezentat rezultatele activităţilor întreprinse pe parcursul anului precedent, în ceea ce priveşte urmărirea şi cercetarea penală, precum şi alte activităţi ce ţin de activitatea judiciară.


Astfel, pe parcursul anului precedent, au existat 21.769 de cauze de soluţionat, cu 445 mai multe decât în 2012. 7.874 dintre dosare au fost soluţionate, şi aici înregistrându-se o creştere de 443 de dosare.

La sfârşitul anului trecut, au rămas fără rezolvare 12.901 de cauze. De asemenea, la nivelul întregului judeţ, în 8.649 de dosare, autorii au rămas până azi neidentificaţi, cele mai multe înregistrându-se la Parchetul de pe lângă Judecătoria Urziceni, adică 3.183. 740 de cauze au fost soluţionate prin rechizitorii, aproape dublu faţă de anul precedent.

În ceea ce priveşte activitatea judiciară în cauzele penale şi civile, pe parcursul anului trecut, procurorii din Ialomiţa au participat la judecarea în fond şi recurs a unui număr de 2.253 de cauze.

În ceea ce priveşte infracţiunile de evaziune fiscală, au fost soluionate 295 de cauze, în 32 dintre acestea dispunându-se trimiterea în judecată a 36 de inculpaţi, instituindu-se măsuri asiguratorii în valoare de aproape 2.000.000 de lei. De asemenea, a fost soluţionat număr de 117 cauze ce implică evaziunea fiscal, valoarea prejudiciuui recuperat fiind de 925.188 de lei.

Citiţi şi:

Administrator buzoian de firmă, cercetat pentru evaziune fiscală de peste 3 milioane de lei

Zilele trecute, la propunerea poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, procurororii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus începerea urmăririi penale faţă de un buzoian, în vârstă de 45 de ani, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite