Primă de inserţie pentru absolvenţi. Ce condiţie se impune pentru a obţine banii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii, cei mai afectaţi de lipsa unui loc de muncă FOTO Adevărul
Tinerii, cei mai afectaţi de lipsa unui loc de muncă FOTO Adevărul

Pentru a încuraja încadrarea în muncă a tinerilor absolvenţi, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) Ialomiţa vine în întâmpinarea proaspeţilor absolvenţi cu o primă de inserţie în valoare de 1.500 de lei. Condiţia e ca aceştia să-şi găsească un loc de muncă.

Astfel, absolvenţii promoţiei 2021, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire se înregistrează la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, pot beneficia de o primă de inserţie egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data încadrării în muncă. Valoarea indicatorului social de referinţă la această dată este de 500 lei.

Condiţia esenţială pentru acordarea dreptului este aceea de a se înregistra în evidenţele AJOFM Ialomiţa în termen de 60 de zile de la absolvire iar încadrarea în muncă să aibă loc în acest termen. 

Prima de inserţie se acordă în două tranşe, astfel: o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, la data angajării; o tranşă egală cu 50% din cuantumul stabilit, după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

Nu beneficiază de prima de insertie: absolvenţii care, la data absolvirii studiilor, aveau raporturi de muncă sau de serviciu; absolvenţii care se încadrează la angajatori cu care au fost în raporturi de muncă sau de serviciu în ultimii 2 ani; absolvenţii instituţiilor de învăţământ faţă de care angajatorii au obligaţia, potrivit legii, de a-i încadra în muncă. 

Pentru orice relaţii suplimentare legate de condiţiile de acordare a primei de inserţie, vă rugăm să vă adresaţi Agentiei locale Slobozia cu sediul în str. Matei Basarab bl.F1, parter , telefon 0243/230.224, sau la sediile punctelor de lucru din Urziceni, Ţăndarei şi Feteşti.

Vă mai recomandăm şi:

Prognoza meteo: Vine vreme de coşmar. Se anunţă nopţi tropicale şi furtuni violente. Când se răcoreşte

Secretele uriaşului baraj Valea de Peşti, ridicat în timp record, în anii ´70. Cum a fost retezat un munte VIDEO

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite