Poliția din Ialomița a descins la contrabandiștii de tutun mărunțit. Marfa prelucrată era vândută online

0
Publicat:

Aproximativ patru tone de tutun mărunțit ar fi vândut ilegal mai mulți suspecți din județul Călărași. Cinci descinderi, organizate de polițiștii ialomițeni, au avut loc la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării.

Afaceri ilegale cu tutun mărunțit FOTO IPJ Ialomița
Afaceri ilegale cu tutun mărunțit FOTO IPJ Ialomița

Anchetatorii spun că, în perioada iulie – septembrie 2022, persoanele bănuite ar fi desfășurat activități de prelucrare și comercializare, prin intermediul anunțurilor postate pe rețele de socializare și site-uri destinate comerțului online, către diverși clienți din țară, a aproximativ patru tone de tutun de fumat. Prejudiciul total estimat la acest moment este de aproximativ 430.000 de lei.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate 680 de kilograme de tutun mărunțit și tocat, preparat pentru fumat, 23.000 de tuburi de țigarete, care urmau a fi confecționate artizanal, un aparat pentru tocarea tutunului, etichete autocolante inscripționate, telefoane mobile, precum și înscrisuri utile cauzei. În urma perchezițiilor, cinci persoane au fost conduse la Poliție, pentru audieri.

Doi călărășeni, prinși cu mașina ticsită de tutun

Pe 13 iulie 2022, peste trei tone de tutun de contrabandă au fost confiscate de poliţiştii ialomiţeni de la doi bărbaţi din Călăraşi. Suspecţii au fost prinşi în localitatea Horia.

Astfel, în timpul unei acţiuni rutiere în localitatea Horia au fost oprite pentru un control de rutină două autoutilitare conduse de doi bărbaţi, în vârstă de 33 şi 29 de ani, din judeţul Călăraşi.

În urma verificării autovehiculelor, poliţiştii au descoperit în interior mai multe cutii de carton şi saci menajeri ce conţineau cantităţi de tutun mărunţit precum şi tutun foi.

De asemenea, în maşini se mai aflau cinci butoaie metalice, tot atâtea arzătoare şi site confecţionate artizanal pentru uscarea tutunului.

Conform IPJ Ialomiţa, în total au fost ridicate peste trei tone de tutun, precum şi cele două autoutilitare în vederea continuării cercetărilor.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite