Peste 2,7 tone de peşte, confiscate de poliţişti de la braconieri, anul trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a confiscat peştele prins ilegal FOTO IPJ Ialomiţa
Poliţia a confiscat peştele prins ilegal FOTO IPJ Ialomiţa

Peste 2,7 tone de peşte au confiscat poliţiştii ialomiţeni, anul trecut, de la braconieri, fiind constatate 89 de infracţiuni în domeniul piscicol.

Conform IPJ Ialomiţa, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, la nivelul judeţului, în anul 2020, au fost executate în sistem integrat acţiuni şi controale pe fluviul Dunărea şi în zona inundabilă dig-mal,. de asemenea, oamenii legii au acţionat pe drumurile publice, în pieţe/târguri, reuşindu-se confiscarea a peste 2.700 de kilograme peşte, din care 22 de kilograme sturion,  21 de unelte de pescuit, 6 ambarcaţiuni şi 52 de plase monofilament. Poliţiştii de ordine publică au constatat şi aplicat 57 de sancţiuni contravenţionale la OUG 23/2008, fiind sesizate 89 de infracţiuni de braconaj piscicol.

Zilele trecute, poliţiştii din Slobozia au fost sesizaţi prin apel de urgenţă 112 de administratorul unui lac piscicol cu privire la faptul că a observat o barcă necunoscută în zona bălţii. 

Poliţiştii care s-au deplasat la locul sesizării au surprins în flagrant un bărbat, în vârstă de 62 de ani, din municipiul Slobozia, în timp ce scotea din apă plasele cu peşte, de asemenea au fost identificate pe mal o barcă pneumatică, vâsle şi o pompă.

În urma cântăririi peştelui au rezultat aproximativ 150 de kilograme, din specia novac şi sânger, întreaga cantitate fiind returnată administratorului bălţii, în vederea eliberării în mediul natural acvatic.

Poliţia a deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comerial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit, pescuitul cu alte unelte sau scule neautorizate” şi deţinerea sau utilizarea de plasă tip monofilament.

Vă mi recomandăm şi:

Naufragiul cargoului Călăraşi, dispărut în Oceanul Indian pe o furtună de gradul 10

Motivul pentru care eternul Gică Petrescu a renunţat la muzică. „Să rămân o legendă pe undeva“

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite