Percheziții la Urziceni și Manasia, la o rețea de camătă și șantaj. Poliția pune în executare 17 mandate de aducere

0
0

Zeci de polițiști ialomițeni au luat cu asalt joi dimineață, 15 septembrie, locuințele mai multor suspecți de camătă și șantaj. Oamenii legii au descins în municipiul Urziceni și în comuna Manasia, unde au aloc șapte percheziții domiciliare pentru documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de camătă și șantaj.

Percheziții în județul Ialomița FOTO Adevărul
Percheziții în județul Ialomița FOTO Adevărul

Conform IPJ Ialomița, din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi oferit sume de bani mai multor cetățenir din municipiul Urziceni și din localitățile învecinate, pentru care percepeau dobânzi foarte mari.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este de aproximativ 30.000 de lei. În acest dosar, oamenii legii vor pune în executare 17 mandate de aducere.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.La acțiune participă luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Ialomița și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița.

Cămătarii din Ialomița au mai fost „călcați“ de polițiști

Nu este pentru prima dată când polițiștii descind la Urziceni. În luna iulie, oamenii legii au ridicat mai multe persoane suspecte de cămătărie. Prejudiciul cauzat în acest dosar este de aproximativ 100.000 de lei.

Conform Poliţiei Române, pe 18 iulie, locuinţele a trei persoane, din municipiul Urziceni, au fost percheziționate de polițiști. Descinderile au avut loc pentru documentarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite de camătă.  Paguba în acest dosar este de aproximativ 100.000 de lei. 

De la locuinţele suspecţilor au fost ridicate mai multe documente şi alte mijloace de probă, precum şi suma de 10.400 de lei.

În urma percheziţiilor au fost conduse la sediul Poliţiei Municipiului Urziceni, pe bază de mandate de aducere, trei persoane, care ulterior au fost reţinute pentru 24 de ore.

Comoara de la Fetești

Anul trecut, la Fetești, în urma unei ample operațiuni la suspecți de cămătărie, IPJ Ialomița a confiscat maşini şi ceasuri de lux, dar şi o grămadă de bani. 40 de percheziţii au avut loc pe 24 martie 2021 și 27 de persoane au fost audiate. Patru dintre acestea au fost trimise după gratii.

Conform anchetatorilor ialomiţeni, în urma percheziţiilor efectuate la Feteşti au fost confiscate 8 autoturisme, 200.000 de lei, ceasuri şi documente de la persoane bănuite de cămătărie, proxenetism şi spălare de bani. 

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite