Percheziții în Capitală la mai multe unităţi din HoReCa care ar fi benefciat pe nedrept de ajutoare de la stat în pandemie

0
Publicat:

Polițiști bucureșteni și procurori de la Parchetul Curții de Apel efectuează miercuri 15 percheziții la mai multe cluburi de lux și restaurante din București și Ilfov, care în timpul pandemiei ar fi obținut, pe nedrept, ajutoare de la stat în valoare de peste 1,5 milioane de euro.

Prejudiciul total este de peste 1,5 milioane de euro FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Prejudiciul total este de peste 1,5 milioane de euro FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Sunt vizate Nuba, La Plăcinte, Argentine Herăstrău, Poesia, The Drunken Lords, Springtime, Le Bistrot Francais, dar și Agenția pentru întreprinderi mici și mijlocii, potrivit informațiilor G4Media.

„Astăzi (miercuri), polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 15 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov”, se arată într-un comunicat al Poliței Române.

Activitățile se desfășoară la sediul unei instituții publice, la locuințele unor persoane și sediile/punctele de lucru ale societăților comerciale implicate în activitatea infracțională, într-o cauză în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de obținerea ilegală de fonduri și neglijenţă în serviciu.

Potriivt sursei citate, șapte societăţi comerciale ar f obţinut ajutoare financiare fraudând schema de stat aplicată în perioada pandemiei.

„Din cercetări a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în anul 2021, 7 societăți comerciale, care desfășoară activități în domeniul alimentației publice (HoReCa), ar fi beneficiat de sprijin financiar din fonduri publice naționale, sub forma unei scheme de ajutor de stat, acordate de către Guvernul României societăților care au fost afectate de pandemia COVID – 19”,  anunţă Poliţia Română.

De asemenea, societățile nu ar fi îndeplinit toate condițiile de eligibilitate prevăzute de Ordonanța de urgență nr. 224/2020, privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar pentru întreprinderile din domeniul turismului, alimentației publice și organizării de evenimente, a căror activitate a fost afectată în contextul pandemiei de COVID-19, și ar fi obținut, pe nedrept, fonduri nerambursabile, în cuantum total de peste 1,5 milioane de euro.

Foto: Poliția Română
Foto: Poliția Română
BucureștiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite