Pedeapsă amânată pentru vicepreşedinta TSD Ialomiţa, după ce a fost prinsă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetată pentru conducere sub influenţa alcoolului, Andra Sârbu, vicepreşedina TSD Ialomiţa, a primit o soluţie de necondamnare. Deşi potrivit hotărârii judecătoreşti e a primit un an de închisoare, decizia a fost amânată pentru un termen de supraveghere de doi ani.

O distracţie în barurile din Slobozia s-a terminat cu declaraţii  la poliţie pentru Andra Sârbu, vicepreşedinta Tineretului Social Democrat, filiala Ialomiţa. Tânăra a fost prinsă conducând pe drumurile din Slobozia, în  stare de ebrietate. Ancheta a ajuns şi pe masa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia, care au decis să în luna mai a acestui an s-o trimită în judecată pentru conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. 

După câteva luni de procese, magistraţii Judecătoriei Slobozia au decis să dea o soluţie în cazul tinerei intrată în politica locală. Andra Sârbu a fost condamnată la un an de închisoare, însă, porivit hotărârii judecătorilor, magistraţii au decis să-i amâne aplicarea pedepsei pentru o perioadă de doi ani, tânăra fiind pusă sub supraveghere în toată această perioadă de timp. 

În baza art. 396 alin. 1 şi 4 Cpp rap. la art. 336 alin. 1 Cp, cu aplic. art.396 alin. 10 Cpp, stabileşte pedeapsa de 1 an închisoare în sarcina inculpatei Sârbu Raluca Andra , pentru savarsirea infractiunii de conducere a unui vehicul sub influenta alcoolului , prevazuta de art 336 alin 1 Cp, faptă comisă la data de 18.07.2015. În baza art. 83 alin. 1 Cp amână aplicarea pedepsei închisorii pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit în condiţiile art. 84 alin. 1 Cp, de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. 1 Cp, pe durata termenului de supraveghere, inculpata va trebui să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Ialomita, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 Cp, pe durata termenului de supraveghere, inculpata va trebui sa respecte urmatoarele obligatii - sa presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 de zile. Desemnează Directia de Administrare a Domeniului Public si Unitatile de invatamant ca entităţi din cadrul comunităţii unde urmează să execute obligaţia de a presta munca neremunerată în folosul comunităţii..” se arată în hotărârea jiudecătorilor din Slobozia. 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite