Un cuplu de chimişti susţine că a inventat formula pentru a găsi „sufletele pereche“: testul ADN joacă un rol important

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un cuplu de chimişti este convins că a găsit metoda perfectă pentru a verifica nivelul de compatibilitate dintre doi oameni: pe baza testelor ADN, cei doi susţin că îşi pot da seama cu exactitate dacă un cuplu va rezista probei timpului.

De mulţi ani se încearcă descoperirea reţetei perfecte a compatibilităţii dintre două persoane, inventându-se inclusiv aplicaţii pentru telefoanele mobile care să avertizeze utilizatorul atunci când este aproape de sufletul lui pereche. Nimeni nu-şi explică de ce unii au ghinion, iar alţii îşi găsesc dragostea foarte uşor.

Plecând de la această incertitudine, doi chimişti din S.U.A., Ron Gonzalez şi Sara Seabrooke, soţ şi soţie, au realizat un kit care pe baza testelor ADN poate descoperi dacă două persoane sunt sau nu compatibile.

În principiu, testul îşi propune să afle dacă doi parteneri sunt făcuţi să reziste unei relaţii pe termen lung. Pentru efectuarea verificării este nevoie de o probă de salivă de la cei doi, precum şi o evaluare psihologică. Le este verificat nivelul de serotonină, dopamină şi oxitocină. Cealaltă parte a testului constă în întrebări situaţionale care sunt folosite pentru a măsura modul în care fiecare partener poate gestiona conflictele, bazându-se pe factori sociali, trăsături dominante şi comportament, scrie news.com.au.

Şi-a testat compatibilitatea cu fostul iubit

Emily Soukas are 25 de ani şi este un manager de success în domeniul imobiliar din New York. A constatat că are ghinion în dragoste, după ce timp de trei ani nu a reuşit să-şi găsescă un partener. Tânăra nu a avut succes nici după ce a folosit diferite aplicaţii şi site-uri matrimoniale. „Cunosc foarte mulţi oameni care şi-au găsit perechea prin aplicaţii on-line, dar această metodă nu funcţionează pentru mine. Nu mi se pare că lucrurile decurg natural. Pentru mine nu este soluţia corectă“, a spus Soukas. 

image

Pentru a vedea care este genul de persoană pe care trebuie să o caute în viitor, tânăra a apelat la testul ADN. Folosindu-şi propria salivă şi cea a fostului iubit, Marcus, Emily a trimis mostrele pentru a vedea dacă acel tip de bărbat este compatibil cu felul ei de a fi. „Am primit un procent de 71%, ceea ce înseamnă că am fost destul de compatibili. Nu în proporţie de 100%, dar destul de potriviţi“, a spus tânăra.

Soukas a povestit că deşi încă este prietenă cu Marcus şi se înţeleg bine, motivul pentru care relaţia lor a luat sfârşit a fost distanţa dintre ei.

„Testul mi-a oferit informaţiile de care aveam nevoie în viitor. În timp ce eu sunt conştientă de modul în care trebuie să mă raportez la alţii, aceste rezultate îmi oferă o înţelegere mai profundă a ceea ce trebuie să caut într-un partener“, a spus tânăra.

Incertitudini cu privire la corectitudinea rezultatelor pe baza ADN-ului

În timp ce unele persoane se declară încântate de noua metodă de găsire a partenerului compatibil, alţii spun că nu şi-ar irosi banii pentru efectuarea unui astfel de test, deoarece acesta ignoră mulţi alţi factori care păstrează dragostea între doi oameni. „Există multe părţi ale unei personalităţi. În timp ce testul ADN poate spune dacă două persoane sunt compatibile, există multe alte aspecte, cum ar fi umorul, inteligenţă şi caracterul, care nu sunt luate în calcul“, a spus Helen Fisher, doctor în cercetare.

image

Fisher a studiat misterul iubirii pentru mai mult de 40 de ani şi crede că factorii-cheie în găsirea unui partener compatbil includ timpul petrecut împreună, apropierea unuia faţă de celălalt, un statut socio-economic similar, nivelul inteligenţei şi valorile sociale. Specialistul este de părere că dacă unul dintre parteneri este caracterizat de curiozitate, creativitate sau prea multă energie, acesta este cel care va tinde să părăsească relaţia.  

„Dragostea este ca o pisică adormită. Aceasta poate fi trezită atunci când vezi pe cineva. Dacă te simţi pregătit să te îndrăgosteşti, iar persoana de care te simţi atras spune lucrurile potrivite la momentul potrivit, se produce «boom-ul». Circuitele creierului sunt puse în funcţiune, lucru mult mai complex decât ADN-ul“, a conculzionat cercetătorul.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite