Ouăle de prepeliţă, efectele miraculoase: cresc pofta sexuală şi previn căderea părului - explicaţia specialiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogate în numeroase proteine şi vitamine, ouăle de prepeliţă sunt considerate unele dintre cele mai sănătoase alimente. Totodată, medicii le recomandă în tratarea a numeroase afecţiuni atât ale copiilor mici, cât şi ale adulţilor.

Ouăle de prepeliţă sunt considerate extrem de eficiente pentru organismul nostru. Specialiştii susţin faptul că aceste alimente conţin de până la 15 ori mai multe substanţe nutritive decât un ou obişnuit.

Secretul care se ascunde în ouăle de prepeliţă este reprezentat de cantităţile mari de fosfor, fier sau vitaminele B1 şi B2. „Ouăle de prepeliţă sunt bune pentru sănătate, deoarece sunt un bogate în substanţe nutritive. Conţin într-adevăr concentraţii mai mari de proteine sau vitamine necesare organismului nostru”, explică medicul Anca Telehuz, şeful coordonator UPU – SMURD Slobozia.

Ideale pentru alimentaţia copiilor

Medicii le recomandă cu încredere şi în alimentaţia copiilor, datorită faptului că substanţa alergenă care intră în compoziţia ouălor se regăseşte în cantităţi mult mai mici faţă de cele de găină, deci copiii sunt nu sunt predispuşi la alergii sau intoxicaţii dacă urmează cure cu ouă de prepeliţă.

Specialiştii prezintă şi maniera în care părinţii pot să le ofere micuţilor lor ouăle de prepeliţă. Astfel, copiii cu vârsta cuprinsă între 9 luni şi un an poate consuma un gălbenuş pe zi. Cei cu vârste între 1 şi 3 ani  au voie să consume un ou întreg pe zi, iar cei mai mari cu vârste cuprinse între 3 – 7 ani pot mânca până la 3 ouă de prepeliţă pe zi.

„Este un aliment foarte bun pentru copii, însă în cazul acestora părinţii trebuie să ţină cont de sfaturile medicului în ceea ce priveşte consumul. Copiii sunt totuşi vulnerabili în ceea ce priveşte apariţia intoxicaţiilor, având în vedere faptul că organismul lor este în plină dezvoltare”, avertizează medicul Anca Telehuz.

Ce boli putem trata

Pentru adulţi, medicii recomandă o doză zilnică de 5 ouă de prepeliţă. Acestea sunt utilizate ca tratament adjuvant într-o sumedenie de terapii. Cele mai importante dintre aceste terapii vizează sistemul circulator. Astfel, medicii consideră că ouăle de prepeliţă sunt foarte eficiente în lupta împotriva colesterolului.

Acest aliment joacă un rol important şi în ceea ce priveşte lupta cu kilogramele în plus. „Pot fi folosite în dietele sau regimuri alimentare”, susţine medicul Anca Telehuz. Mai mult, ouăle de prepeliţă previn căderea părului şi ajută la stimularea sexuală a bărbaţilor, împiedicând ejacularea precoce.

Citiţi şi:

Ce simbolizează coliva în credinţa creştină. Explicaţia preoţilor: „Ea trebuie preparată de o femeie curată“

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite