Opt sute de kilograme de brânză neconformă, confiscată de inspectorii veterinari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controale la 8 operatori economici FOTO Adevărul
Controale la 8 operatori economici FOTO Adevărul

Opt sute de kilograme de brânză au fost confiscate de veterinarii din judeţul Ialomiţa, în urma unor controale desfăşurate la 8 economici ce desfaşoară activităţi de procesare lapte şi produse lactate, depozitare alimente şi vânzare cu amănuntul.

Conform DSVSA Ialomiţa, la unităţile verificate au fost constatate deficienţe privind respectarea normelor de igienă în spaţiile în care se manipulează produsele alimentare şi gestionarea produselor neconforme. Ca urmare a celor menţionate anterior, a fost aplicată o sancţiune contravenţionale în cuantum de 5.000 de lei şi s-a dispus confiscarea unei cantităţi de aproape 800 kg de brânză. 

“De asemenea, a fost dispusă suspendarea temporară a activităţii pentru o unitate. Analizând informaţiile privind trasabilitatea produselor, caracteristicile organoleptice şi preţul la care unele produse erau oferite spre comercializarea, s-a decis recoltarea unor probe în vederea efectuarii analizelor de laborator pentru stabilirea speciei de provenienţă a laptelui pe baza profilului lipidic.

Buletinele de analiză emise de către Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară Bucureşti au oferit rezultate ce indică  faptul că doi producători care comercializează produse obţinute din amestec de lapte de vacă şi lapte de oaie ca fiind fabricate exclusiv din lapte de oaie”, a anunţat DSVSA Ialomiţa.

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite