Lucrări ample de reparații la podul peste brațul Borcea. Până când sunt instituite restricții de trafic

0
0

Acțiune amplă în weekend la Podul peste Brațul Borcea pe calea 2, sensul de mers de la Constanța spre București. Conform Direcției de Drumuri și Poduri (DRDP) Constanța, a fost decopertată suprastructura metalică a podului principal. Compania de Drumuri a reluat pe 19 septembrie lucrările de reabilitare la podurile Borcea și Cernavodă, pe Autostrada Soarelui, restricțiile de circulație urmând să fie valabile până în a doua jumătate a lunii decembrie.

Reparații ample la podul peste brațul Borcea FOTO Facebook/DRDP Constanța
Reparații ample la podul peste brațul Borcea FOTO Facebook/DRDP Constanța

"Sunt primele reparații majore ale celor două poduri de la punerea în circulație (1987). Într-o primă fază, lucrările se reiau cu închiderea sensului Constanța -București pentru ambele poduri", transmite CNAIR.

 În perioada 19 septembrie-22 decembrie 2022, în vederea continuării lucrărilor de reabilitare, se vor institui restricții de circulație pe podul de la Cernavodă și pe podul peste Brațul Borcea, astfel:

 Podul peste Brațul Borcea : în perioada 19 septembrie-22 decembrie 2022 se va închide circulația rutieră pe benzile destinate sensului de deplasare Constanța – București (calea II, km 147+015 – km 144+235), traficul desfășurându-se deviat, în ambele direcții, pe benzile destinate sensului București – Constanța (calea I). 

Lucrările de reabilitare constau în înlocuirea hidroizolației și a straturilor căii, înlocuirea dispozitivelor de acoperire a rosturilor, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea căii pe trotuare și a dalelor de trotuar, reparații la dalele de conlucrare dintre grinzile de beton armat precomprimat.

Trafic deviat pe podul de la Cernavodă

Pe podul de la Cernavodă, în perioada 19 septembrie-27 octombrie 2022, circulația autovehiculelor va fi închisă pe sensul Constanța – București (calea II, km 160+160 – km 156+715), traficul desfășurându-se deviat, în ambele direcții, pe benzile destinate sensului București – Constanța (calea I).

În perioada 28 octombrie-22 decembrie 2022 circulația autovehiculelor va fi închisă pe sensul București – Constanța (calea I, km 156+715 – km 160+319), traficul desfășurându-se deviat, în ambele direcții, pe benzile destinate sensului Constanța – București (calea II). Lucrările de reabilitare constau în continuarea înlocuirii parapetului pietonal, înlocuirea căii pe trotuare și a dalelor de trotuar.

În 2021, CNAIR a atribuit contractele pentru reabilitarea ambelor poduri peste Dunăre constructorului român Maristar pentru 130 de milioane de lei, fonduri europene, termenul pentru finalizarea lucrărilor fiind februarie 2023, pentru Podul Cernavodă respectiv aprilie 2023 pentru Podul Borcea. Calendarul de lucrări a fost stabilit pentru a nu afecta circulația în sezonul estival.

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite