Incendiu într-o garsonieră din Feteşti. O bătrână a suferit arsuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focul a cuprins o garsonieră din Feteşti FOTO ISU Ialomiţa
Focul a cuprins o garsonieră din Feteşti FOTO ISU Ialomiţa

În această dimineaţă, în jurul orei 05.15, militarii Staţiei de Pompieri Feteşti au intervenit cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru  stingerea unui incendiu izbucnit la o garsonieră, situată la etajul 4 al unui bloc de locuinţe.

La sosirea echipajelor, imobilul era inundat cu fum dens, pompierii croindu-şi drum către victimă cu ajutorul măştilor de oxigen. Aceasta, o femeie, în vârstă de 63 de ani, cu afecţiuni medicale, a fost găsită la ultimul nivel pe casa scării, unde a fost scoasă de persoana care o îngrijea cu ajutorul vecinilor. Aerul irespirabil i-a pus pe aceştia în imposibilitatea de a coborî cu femeia până la parter, astfel încât salvarea ei a venit de la echipajele de pompieri. 

Ea a fost scoasă semiconştientă din imobil, prezentând arsuri de gradul I şi II pe pe suprafeţe mici de pe faţă şi o coapsă, şi a fost predată echipajului SMURD, care a transportat-o de urgenţă la spital. De la acelaşi etaj, pompierii au mai evacuat o femeie, de 52 de ani, cu nepotul său, de 3 ani, şi un patruped, cărora li s-a acordat primul ajutor medical de către o echipă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Ialomiţa. Femeia a refuzat transportul lor la spital, alegându-se doar cu o sperietură. Circa alte 10 persoane s-a autoevacuat de la etajele inferioare ale blocului, iar incendiul a fost stins operativ de pompieri.

Conform pompierilor, se pare că femeia în vârstă de 63 de ani a aprins un băţ de chibrit pe care l-a scăpat pe salteaua patului. Materialul din care aceasta era confecţionată au făcut ca arderea să se producă rapid, înghiţind imediat patul şi o altă canapea, precum şi mobilierul din bucătărie, cu degajări mari de fum.  

Vă mai recomandăm şi:

UPDATE. Incendiu devastator la o fermă din Amara. O persoană a fost carbonizată şi 700 de animale au pierit în foc

Incendiu la o solă de grâu în comuna Stelnica. Focul, provocat de doi copii

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite