Ialomiţa, judeţul unde sute de copii  trăiesc fără părinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 700 de copii au rămas singuri acasă în Ialomiţa după ce părinţii lor au plecat la muncă în străinătate FOTO: adevarul.ro
Peste 700 de copii au rămas singuri acasă în Ialomiţa după ce părinţii lor au plecat la muncă în străinătate FOTO: adevarul.ro

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa au dat publicităţii date despre copiii rămaşi singuri acasă, după ce părinţii lor au plecat la muncă în străinătate. Datele statistice arată că, în Ialomiţa, în anul precedent, au fost semnalate 775 de astfel de cazuri.

De acasă, într-un centru de plasament

Faptul că tot mai mulţi copii rămîn singuri acasă după ce părinţii lor pleacă la muncă în străinătate a devenit o realitate a zilelor noastre.

Lipsiţi de supraveghere şi de dragostea pe care o primesc în cadrul unui cămin, viaţa multora dintre aceşti copii se transformă în iad.

Raportat la nivelul judeţului Ialomiţa, datele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Ialomiţa, arată că, în 2013, au fost semnalate un număr de 775 de cazuri de copii care trăiesc fără părinţi, întrucât adulţii sunt plecaţi la muncă în străinătate.

Deşi, în lipsa părinţilor, copiii ar putea să simtă căldura unui cămin alături de rude, nu în toate cazurile se petrece acest lucru.

O demonstrează cifrele oficialilor din cadrul DGASPC. Astfel, un număr de 82 de copii care trăiesc fără părinţi se află incluşi în cadrul programelor de protecţie specială, derulate la nivelul Direcţiei.

Aceşti copii sunt fie internaţi într-un centru de plasament, fie plasaţi la asistenţi maternali profesionişti, rude de până la gradul patru sau alte familii.
 

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite