Ce griji au oamenii super-bogaţi?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Susanne Klatten are o avere de 14,3 miliarde de dolari, partea sa de acţiuni la BMW FOTO Global Post
Susanne Klatten are o avere de 14,3 miliarde de dolari, partea sa de acţiuni la BMW FOTO Global Post

Dacă majoritatea oamenilor îşi fac griji asupra modului în care vor reuşi să îşi acopere datoriile în fiecare lună, pentru oamenii extrem de bogaţi astfel de probleme sunt practic inexistente.

Cu toate acestea şi oamenii bogaţi, pe măsură ce averea lor e una considerabilă, dezvoltă griji asemănătoare ca intensitate, însă pentru alte probleme, scrie „The Telegraph”.

De exemplu, un studiu recent arată că unul din şapte multi-milionari este îngrijorat că bogaţia lor ar putea distruge unitatea familiei sau ar putea să anihileze ambiţia odraslelor sale pentru a reuşi la rândul lor în viaţă.

Cercetarea, realizată de firma americană de avocatură Withersworldwide, pe baza unor răspunsuri a circa 4.500 de oameni bogaţi din Europa şi SUA, subliniază că doar grijile legate de sănătate pot fi mai apăsătoare decat cele dedicate modului în care averea ar putea „distruge” familia.

Participanţii la studiu au fost împărţiţi în două grupuri: cei care au o avere totală de 10 milioane de dolari sau mai puţin şi al doilea grup în care respondenţii aveau 10 sau peste 10 milioane de dolari.

Ambele grupuri (37 la sută din primul şi 36 % din al doilea) au declarat că cea mai mare grijă a lor este cea legată de sănătatea lor şi a membrilor familiei. Pe a doua poziţie (15%), cea mai mare îngrijorare a oamenilor bogaţi a fost cea legată de „unitatea familiei şi ambiţia” propriilor copii.

Aceste preocupări vin înaintea celor legate de temerile privind falimentul afacerilor sau chiar destrămarea căsniciei.

Studiul mai relevă că mulţi dintre cei foarte bogaţi încearcă să realizeze noi asocieri de afaceri, precum şi investiţii în fonduri de caritate, în încercarea de a ţine familia lor împreună.


Citeşte şi:

Unde trăiesc cei mai bogaţi oameni din lume?

America a pretins ani buni că „deţine” cei mai mulţi dintre miliardarii lumii, dar nu este singura ţară care „cazează” oameni care deţin averi impresionante.

„A fi” în loc de „a avea”. Noua regulă după care cheltuiesc bogaţii lumii

Miliardarii lumii întorc spatele bunurilor de lux şi aleg să-şi cheltuiască milioanele pe experienţe de lux, care le oferă mai mult decât nişte proprietăţi: senzaţii de neuitat, pe care nu oricine le poate avea.

Un miliardar chinez vrea să cumpere cotidianul american „The New York Times“

Miliardarul chinez Chen Guangbiao doreşte să cumpere publicaţia „The New York Times“.Prezent în Top 400 al celor mai bogaţi oameni de afaceri din China, Chen Guangbiao avea o avere personală estimată la 740 milioane de dolari în 2012, însă a devenit foarte cunoscut în ultima perioadă datorită donaţiilor consistente pe care le-a făcut unor organizaţii de caritate foarte cunoscute.

Stil de viațăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite