FOTO Vizită oficială în Slobozia. Trei ţări europene ar putea să investească în dezvoltarea socială a copiilor romi din Bora

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un program european pentru susţinerea şi integrarea socială a copiilor romi din Slobozia ar putea fi demarat în viitor FOTO: M.S.
Un program european pentru susţinerea şi integrarea socială a copiilor romi din Slobozia ar putea fi demarat în viitor FOTO: M.S.

Rerprezentanţi ai Ambasadei Norvegiei în România, alături de cei ai Fondului Român de Dezvoltare Socială s-au întâlnit astăzi cu autorităţile din Slobozia, pentru a discuta oportunitatea implementării de proiecte pentru sprijinul comunităţii rome din oraş.

Sprijin internaţional pentru romii din Bora

Vizita s-a desfăşurat în cadrul Centrului Multifuncţional de la Bora, destinat în exclusivitate copiilor de etnie romă. Acest imobil a fost finanţat cu bani din partea Fondului Român de Dezvoltare Socială şi a costat 150000 de euro.

Alături de reprezentanţii FRDS a venit la Slobozia şi un consultat din partea Ambasadei Norvegiei în România Hilde Benit Eode.

Discuţiile purtate în cadrul întâlnirii au reprezentat şi motivul vizitei. Acela că Norvegia, alături de Liechtenstein şi Islanda, susţin proiecte de finanţare nerambursabile, destinate integării în societate a membrilor etniei rome, în special a copiilor şi a tinerilor.

Întâlnirea oficialului norvegian cu autorităţile locale din Slobozia a constat tocmai în determinarea iniţiatorilor programului de a iniţia un astfel de proiect şi la Slobozia.

„Vrem să investim pentru dezvoltarea comunităţii rome. În special copiii şi tinerii merită o şansă. Proiectul nostru este foarte ambiţios şi suntem siguri că este şi benefic“ a declarat Hilde Benit Eode.

În lumea copiilor romi

În semn că oamenii mari le-au trecut pragul, cei 20 de copii din cadrul Centrului Multifuncţional le-au arătat oaspeţilor că ştiu să scrie şi să citească şi le-au demonstrat că ştiu să dandeze dansuri tradiţionale rome.
 

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite