FOTO Americanii au venit la Slobozia. 400 de soldaţi de la Baza Militară NATO Mihail Kogălniceanu au făcut paradă în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În drumul lor spre Braşov, 400 de soldaţi americani de la Baza Militară NATO Mihail Kogălniceanu au făcut paradă în centrul oraşului au străbătut astăzi Slobozia de la un capăt la altul. Parada americanilor a fost savurată din plin de cetăţenii oraşului.

Potrivit informaţiilor, în zilele de 13 şi 14 mai, la unitatea militară din Cincu, judeţul Braşov, se desfăşoară o amplă aplicaţie militară româno-americană, denumită „Marşul Cavaleriei”. Cu această ocazie 400 de soldaţi americani din cadrul Batalionului 2 al Regimentului 2 «Cavalarie» al Armatei S.U.A, din Baza Mihail Kogălniceanu, judeţul Constanţa au pornit în marş către respectiva locaţie.

În drumul lor spre Braşov, militarii americani au trecut şi prin Slobozia. Astăzi la orele, prânzului soldaţii Armatei SUA de la Mihail Kogălniceanu au făcut paradă în centrul oraşului din inima Bărăganului.

Zeci de oameni au venit să vadă convoiul blindatelor Armatei Statelor Unite ale Americii. În semn de respect pentru zecile de oameni strânşi să-i vadă, militarii americani i-au salutat respectuos pe slobozeni. „Uite domnule că au venit americanii, în sfîrşit! Asta da tehnică militară” a declarat Ion Tomescu, după ce convoiul a trecut prin centrul Sloboziei.

Mesaje încurajatoare

„Marşul Cavaleriei demonstrează legăturile temeinice dintre Statele Unite ale Americii şi România, puterea Alianţei Nord-Atlantice şi importanţa interoperabilităţii militare“, consideră reprezentanţii Regimentului 2 Cavalerie, unitate care va participa la Cincu, la exerciţiul Sarmis 15. La aplicaţia ce se va desfăşura în perioada 15 mai – 6 iunie, vor lua parte 1.500 de militari din Canada, Marea Britanie, România şi SUA, cu aproximativ 200 de mijloace de luptă.

Citiţi şi:

FOTO VIDEO Marşul Cavaleriei. Drumul soldaţilor americani de la Baza Mihail Kogălniceanu spre aplicaţia de la Cincu

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite