Fetești rămâne fără apă din cauza unor lucrări la rețeaua de alimentare. Locuitorii, sfătuiți să-și facă rezerve

0
0

Se oprește apa în orașul Fetești, de marți, 20 septembrie 2022, ora 23.00, până miercuri, 21 septembrie 2022. ora 05.30. Populația este sfătuită să-și facă rezerve de apă. RAJA SA a anunțat că alimentarea va fi sistată în tot orașul din cauza unor lucrări la rețea.

Locuitorii din Fetești rămân fără apă FOTO Adevărul
Locuitorii din Fetești rămân fără apă FOTO Adevărul

RAJA S.A. va executa de marți, 20 septembrie 2022, ora 23.00, până miercuri, 21 septembrie 2022, ora 05.30, înlocuirea unei vane de legătură pentru sectorizarea sistemului de la nivelul conductei de alimentare cu apă de pe strada Ardealului din orașul Fetești, Ialomița.

În vederea realizării acestor operațiuni se va sista furnizarea apei către toți consumatorii din orașul Fetești.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților din zonă, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru remedierea situației și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp. Totodată, rugăm toți utilizatorii afectați să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi întreruptă alimentarea cu apă”, au transmis reprezentanții companiei.

Apă cu porția la Fierbinți

La începutul lunii iulie, ca urmare a fenomenului de secetă accentuată din ultima perioadă, s-a înregistrat o creștere a consumului de apă potabilă la nivelul sistemelor centralizate operate de RAJA SA.

Totodată, la nivelul unor captări de apă subterană s-a constatat scăderea nivelelor hidrostatice și hidrodinamice, precum și a debitelor de apă captate. Astfel, ca urmare a cerinței crescute de apă la nivelul zonelor de aprovizionare nu se poate acumula în rezervoarele de stocare suficientă apă pentru a asigura furnizarea în regim continuu. Pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinată în rezervoare se impune sistarea periodică a furnizării de apă în rețeaua de distribuție", anunțau la acea dată reprezentanții companiei.

În această situație se află sistemul centralizat de alimentare cu apă din orașul Fierbinți-Târg – Ialomița, motiv pentru care compania a restricționat temporar accesul la apă, respectiv de a furniza apă potabilă după un program zilni. Astfel, abonații vor avea apă potabilă la robinete doar pe timpul zilei, în intervalul orar 6.00-22.00.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei în anumite intervale orare, recomandăm utilizatorilor afectați să-şi creeze rezerve de apă potabilă pentru perioada de întrerupere. Amintim consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea în regim continuu a apei", a menționat RAJA SA.

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite