Evaluare Naţională 2021. Peste 2.000 de elevi susţin proba la Matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evaluarea Naţională 2021 continuă joi cu proba la Matematică FOTO Adevărul
Evaluarea Naţională 2021 continuă joi cu proba la Matematică FOTO Adevărul

Un număr de 1.733 de elevi de clasa VIII-a din cei 2.021 înscrişi la examen au susţinut proba la Limba şi Literatura Română în judeţul Ialomiţa. Joi, 24 iunie, copiii dau proba la Matematică.

Marţi, 22 iunie, absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut prima probă de la Evaluare Naţională, cea de Limbă română. Elevii au avut de rezolvat, la primul subiect, cerinţe pe baza textelor "Pantera neagră" de Sorin Titel şi "Falsa generozitate" (www.dilemaveche.ro) de Stela Giurgeanu. La cel de-al doilea subiect, absolvenţii de gimnaziu au avut de scris un text narativ de cel puţin 150 de cuvinte în care să prezinte o situaţie neprevăzută din timpul unui joc şi să insereze o secvenţă descriptivă şi una dialogată.

Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în Capitală, s-au înscris la Evaluare Naţională 2021, în prima sesiune care se va desfăşura în perioada 22 iunie - 4 iulie 2021.

În contextul evoluţiei pandemiei care a împiedicat desfăşurarea normală a cursurilor, programa pentru Evaluarea Naţională 2021 a fost simplificată. Primele rezultate ale examenelor de la Evaluarea Naţională 2021 vor fi publicate în 29 iunie. După evaluarea contestaţiilor, afişarea rezultatelor finale este programată pentru 4 iulie.

Vă mai recomandăm şi:

Prognoza meteo: Un val de căldură africană loveşte România. Ce zone vor fi afectate

Momentul spectaculos în care se produce o viitură pe un râu din Apuseni. Furia naturii în câteva secunde VIDEO

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite