Dezastru pe un câmp din Ialomiţa. 150 de hectare de culturi au fost distruse de foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focul a cuprins 150 de hectare de cultură cu grâu FOTO ISU Ialomiţa
Focul a cuprins 150 de hectare de cultură cu grâu FOTO ISU Ialomiţa

Dintre cele patru incendii înregistrate în Ialomiţa, în ultimele 24 de ore, trei au fost la culturi de grâu şi vegetaţie uscată. Focul a pârjolit 150 de hectare de teren agricol.

O misiune dificilă pentru pompieri, care a durat patru ore, a avut loc joi, 30 iunie, în comuna Sărăţeni, Ialomiţa. 

Pompierii au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la culturi şi miristi de grâu, în urma căruia au fost distruse 150 de hectare. Incendiul a fost lichidat după aproximativ patru ore. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost stabilită ca fiind scânteie mecanică, au transmis reprezentanţii ISU Ialomiţa.

Sfaturi pentru agricultori

Proprietarii de terenuri agricole cultivate cu cereale păioase sunt avertizaţi de pompieri să respecte câteva reguli în perioada recoltatului, pentru a evita incendiile.

Astfel, maşinile (tractoarele, combinele, motoarele statice cu combustie internă, motoarele electrice, autovehiculele de transport, alte utilaje agricole) ce se vor folosi la recoltarea cerealelor vor fi revizuite din timp, înlăturându-se toate defecţiunile ce ar putea genera incendii.

Înainte de a intra în campania de recoltare, maşinile vor fi verificate de personal calificat. 

Depozitarea provizorie a carburanţilor şi lubrifianţilor necesari pentru lucrările de recoltare se va face la cel puţin 100 m faţă de lanuri, cereale netreierate, paie, fân şi alte furaje, arii, păduri şi la cel puţin 50 m faţă de orice fel de construcţii, clădiri sau calea ferată.

De asemenea, se vor interzice fumatul, iluminatul cu flacără deschisă sau folosirea sub orice formă a focului deschis în lanuri, pe arii, pe mirişti, la locurile de depozitare a paielor, în apropierea maşinilor situate în parcurile de câmp, la depozitele şi punctele de alimentare cu carburanţi, precum şi în apropierea acestora, la o distanţă mai mică de 100 m.

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Armata rusă a lansat noi rachete asupra regiunii Odesa. Jumătate din rachetele ruseşti sunt din epoca sovietică

Care este secretul propagandei lui Putin. De ce are aşa mare trecere în rândul ruşilor

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite