Delegaţie militară din Turcia, în vizită oficială în Bărăgan. Marinarii cadeţi au vizitat  Cimitirul Eroilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a transmite tinerei generaţii sentimentul de apartenenţă naţională, dar şi o lecţie de istorie despre soldaţii căzuti pe fronturile de luptă ale Primului Război Mondial, lecţie care să contribuie la formarea lor militară, reprezentantul Republicii Turcia în România a organizat pentru marinarii cadeţi de pe fregata turcească TCG SANCAKTAR ( L- 403) un ceremonial în Cimitirul Eroilor din garnizoana Slobozia.

Aici îşi dorm somnul de veci peste 1400 de ostaşi turci. Coloana oficială, sosită din Portul Constanţa, a fost însoţită de un echipaj al Poliţiei Locale de la intrarea în oraş până la Cimitirul Eroilor, unde a fost întâmpinată de secretarul general al oraşului.

Tinerii militari ai Forţelor Navale ale Republicii Turcia au depus flori şi pământ din ţara lor la mormintele eroilor turci, au păstrat un moment de reculegere, au intonat imnul de stat şi au dăruit simboluri naţionale cetăţenilor şi reprezentanţilor administraţiei locale, în semn de prietenie.

Garda Monumentului Eroilor turci a fost asigurată în timpul ceremonialului de militari ai Unităţii 01416 din Slobozia, la solicitarea comandantului Şcolii Militare de Maiştrii Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu”.

SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite