Cycling Race Slobozia 2022, la 9 octombrie. Competiția este dedicată iubitorilor mersului pe bicicletă

0
0

O competiție dedicată iubitorilor de ciclism are loc la Slobozia, pe 9 octombrie. Pasionații sportului pe două roți pot concura la una dintre la una dintre cursele de 42, 12 sau 6 km, pentru a obține celebrul tricou galben, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și determinării. Participarea este gratuită.

Iubitorii sportului pe bicicletă sunt așteptați la Slobozia FOTO Adevărul
Iubitorii sportului pe bicicletă sunt așteptați la Slobozia FOTO Adevărul

Primăria Municipiului Slobozia organizează pe 9 octombrie, Cycling Race Slobozia 2022, o competiție dedicată cicliștilor cu experiență, celor amatori, dar și celor pasionați de ciclism. Toți pot concura pe una dintre cursele de 42 km, 12 km sau 6 km, pentru a obține celebrul tricou galben, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și determinării.

Competiția, ce va avea ca punct de start Piața Unirii, va oferi numeroase surprize participanților. La această competiție se pot înscrie, în mod gratuit la Clubul Sportiv Municipal, toți iubitorii de ciclism, atât amatori, cât şi avansați.

Ce sunt obșigații participanții să facă

Prin înscrierea la Cycling Race Slobozia 2022, participanții sunt obligați să respecte regulamentul oficial al competiției. Astfel, vârsta minimă pentru înscriere este șase ani. Înscrierea minorului se va face pe baza de acord parental, toată responsabilitatea participării acestuia în cursă revenind părintelui/ tutorelui legal.

Copiii cu vârste cuprinse între șase și 10 ani vor participa doar însoțiți de un părinte sau tutore legal. Adulții vor completa o declarație pe propria răspundere. care îi face direct răspunzători pentru orice eventual accident suferit pe traseu. Participarea este permisă atât cu biciclete de șosea, cât și cu biciclete MTB.

Traseele disponibile sunt următoarele: Cycling Race 42 km (7 x loop 6 km), Cycling Race 12 km (2 x loop 6 km) și Cycling Race 6 km (1 x loop 6 km).

Destinație superbă de cicloturism

Românii pasionaţi de sportul pe două roţi pot descoperi la mai puţin de o oră şi jumătate de Bucureşti o destinaţie superbă de cicloturism, cu un potenţial imens de dezvoltare în Bărăgan, în judeţul Călăraşi.

Acest itinerariu natural-cultural din Călăraşi este unul deosebit datorită bogăţiei speciilor de plante şi păsări specifice zonelor umede, dar şi tradiţiilor meşteşugăreşti şi culinare inspirate de traiul în apropiere de Dunăre.

Patru trasee care se adresează atât cicliştilor de şosea, cât şi celor amatori de offroad, dar şi un traseu de pescuit pentru a promova frumuseţile Dunării, sunt disponibile în judeţul Călăraşi. 

Cele patru trasee de ciclism au distanţe cuprinse între 35 şi 50 de km, au un nivel scăzut de dificultate şi pot fi parcurse într-un interval de timp cuprins între 4 şi 7 ore. Acest lucru este numai bun pentru cei care vor să se iniţieze în plimbări pe bicicletă mai lungi decât o ieşire în parc. Distanţele sunt cuprinse între 35-50 km şi traseele comunică între ele.

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite