Cum să ne protejăm de explozii solare și utraviolete

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Exploziile solare vor atinge în această vară cel mai mare nivel din ultimii ani, astfel încât medicii trag un semnal de alarmă. Având în vedere faptul că Ialomița face parte din toridul Bărăgan, recunoscut pentru temperaturile sale record din timpul verii este recomandat să ne protejăm ochii cu ochelari de soare recomandați de medicul oftalomolog.

Medicul Mirela Nițu, șefa Unității de Primire Urgențe a Spitalului Slobozia explică de ce sunt mai expuşi riscurilor cei care merg la mare sau stau în apropierea apei.

"Sunt iradiaţi practic de două ori, radiaţiile venind direct de la soare, dar şi reflectate de luciul apei. De aceea este recomandat să purtaţi ochelari, pentru protecţia ochilor, şi pălărie pentru insolaţii ".

Sunt recomandați ochelarii de soare

Pentru a proteja ochii de ultraviolet sau de explozii solare este recomandat să se poarte ochelari din sticlă și nu din plastic, dar trebuie consultat un medic.

„Trebuie să ne achiziționăm ochelari special pentru activitățile pe care le derulăm. De exemplu când șofezi îți trebuie ochelari cu o deschidere mai mică, pentru pescuit sunt recomandați cei cu un filtru UV mai mare. Cel mai bine este să consultăm un specialist oftalomolog și să nu luăm ochelari după ureche“, spune Horia Pârgă, medic primar oftalmolog.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite