Cum „s-a pricopsit“ primăria din oraşul Fierbinţi Târg cu 60 de abonamente la telefonie mobilă pentru 27 de angajaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al oraşului ialomiţean în care se toarnă celebrul serial de televiziune „Las Fierbinţi“ a încheiat cu o societate de telefonie mobilă un contract pentru 60 de abonamente în condiţiile în care primăria locală are doar 27 de angajaţi.

La primăria din oraşul Fierbinţi Târg, judeţul Ialomiţa, există mai multe telefoane mobile decât angajaţi. Este vorba despre localitatea în care se toarnă celebrul serial de televiziune „Las Fierbinţi“.

Dobrică Pârvu, actualul edil din Fierbinţi Târg, a preluat frâiele oraşului pe 11 iunie 2017, după alegerile parţiale generate de problemele cu legea ale predecesorului său, Iusein Iuksel. După verificarea activităţii lui Iuksel, noul primar a descoperit, spune el, o sumedenie de nereguli.

Pârvu se arată revoltat în faţa ziariştilor de ceea ce el consideră cea mai mare boacănă administrativă a fostului edil: achiziţionarea mai multor abonamente pentru telefoanele de serviciu ale funcţionarilor, decât numărul angajaţilor instituţiei. Actualul primar din Fierbinţi Târg susţine că a descoperit că primăria deţine 60 de abonamente de telefonie mobilă, deşi numărul angajaţilor este de doar 27.

„Primăria n-a avut niciodată 60 de angajaţi“

„Primăria Fierbinţi Târg n-a avut niciodată 60 de angajaţi pentru a cumpăra atâtea abonamente la telefonie. Am încercat să închidem aceste abonamente suplimentare, dar din păcate trebuie să aşteptăm rezilierea de drept a contractelor semnate în mandatul fostului primar“, susţine Dobrică Pîrvu, primarul oraşului Fierbinţi Târg.

Potrivit respectivelor documente, care au fost încheiate cu operatorul de telefonie mobilă Orange, abonamentele angajaţilor Primăriei Fierbinţi Târg nu pot fi sistate înainte de expirarea perioadei contractuale. În cazul de faţă, data de expirare este 31 decembrie 2017. Valoarea abonamentelor este de 300 de euro lunar, iar dacă administraţia locală doreşte să denunţe contractul încheiat cu operatorul de telefonie este obligată să plătească suma de bani rămasă până la finele perioadei contractuale.

Iuksel, condamnat penal

Afacerea telefoanelor mobile ar fi avut mici şanse să iasă la iveală dacă Iusein Iuksel, fostul primar al oraşului Fierbinţi Târg, nu şi-ar fi pierdut funcţia. Acesta a rămas fără mandat imediat după alegerile locale din 2016, când Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat definitiv la 6 luni de închisoare cu suspendare, într-un dosar penal deschis în care avea calitatea de suspect principal.

În 2014, Iuksel a fost pus sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni pentru comiterea infracţiunii de conflict de interese. La data respectivă, anchetatorii din Urziceni explicau faptul că una dintre firmele pe care Iuksel le administra încheiase ilegal un contract de prestări servicii, în valoare de aproximativ 40.000 de lei, cu Primăria Fierbinţi Târg. Contactat telefonic pentru a oferi un punct oficial de vedere cu privire la abonamentele de telefonie mobilă pe banii primăriei, Iusein Iuksel (foto dreapta) n-a putut fi găsit.

Campusul inutil din Fierbinţi

Dincolo de banii aruncaţi de pomană pe abonamente-fantomă, Primăria Fierbinţi Târg este sufocată din cauza plăţii ratelor unui credit în valoare de 1,5 milioane de lei, contractat pentru finalizarea campusului şcolar din oraş. Decizia achiziţionării liniei de credit aparţine tot fostei administraţii, care n-a prevăzut inutilitatea obiectivului. Campusul şcolar din Fierbinţi Târg nu poate fi utilizat pentru că proiectul privind construcţia n-a prevăzut şi dotarea cu mobilier sau materiale didactice. Mai mult, numărul elevilor care ar putea folosi campusul este mic, tocmai de aceea acum este închis.
 

image
SloboziaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite