De pe platourile „Las Fierbinţi“ la Hollywood: povestea actriţei Maria Bata, care a ajuns să fie colegă cu Steven Seagal: „Mă consider o norocoasă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Bata îşi vede visul împlinit după ani de muncă FOTO Facebook
Maria Bata îşi vede visul împlinit după ani de muncă FOTO Facebook

Actriţa româncă Maria Bata, plecată din România pentru a-şi îndeplini visele, a ajuns să colaboreze cu Steven Seagal, după ce a avut o apariţie şi în serialul „Las Fierbinţi“.

Cum a luat „microbul“ actoriei

Actriţa româncă Maria Bata e tot mai aproape de visul american. Plecată de aproape doi ani din ţară, în Mexico City, unde are diferite proiecte şi se bucură de tot mai mult succes, românca va apărea într-un film la Hollywood.

Şi-a început cariera ca fotomodel, iar drumul vieţii a dus-o către actorie. Dorinţa de a deveni actriţă a început să prindă contur pe la vârsta de 17 ani când a văzut pentru prima ora filmul „La vita e bella“, iar jocul actoricesc impresionant a lui Roberto Benigni a  determinat-o să adauge listei de admitere la facultate şi pe cea de Teatru. „Mi-am dorit să mă pot «juca», în sensul bun al cuvântului, şi eu cu sufletele oamenilor, să le spun poveşti prin intermediul personajelor, în care s-ar regăsi sau le-ar da curaj să-şi transforme visurile în realitate“, spune actriţa.

Însă această dorinţă s-a concretizat după aproape şapte ani, timp în care Maria a terminat liceul, Colegiul Papiu Ilarian, secţia Matematică-Informatică din Târgu Mureş, şi apoi sub îndrumarea părinţilor, pentru că era mai „de viitor“, Facultatea de Management Economic din cadrul Academiei de Studii Economice. „Cum în timpul vacanţelor studenţeşti am început să merg la castinguri şi să filmez reclame, mi-am dat seama că îmi place să «îmbrac» diverse roluri şi că mă simt bine în faţa camerei. Fiind apreciată şi încurajată de cei din jur, directori de casting, regizori, persoane din agenţii de publicitate, prieteni, familie, oameni care mă recunoşteau pe stradă ca «fata din reclama X», mi-am îndeplinit visul din adolescenţă: să fiu actriţă. In 2012 am absolvit a doua facultate, cea de Teatru, urmată de alte cursuri de actorie în Bucureşti, Madrid, Mexico City şi Los Angeles“, povesteşte talentata româncă. 

maria bata facebook

FOTO Facebook 

Primele roluri şi experinţe pe platouul de filmare 

De-a lungul carierei în România a avut şansa să lucreze cu regizori de top şi să apară în câteva filme de succes. „Primul meu lungmetraj, «Palatul Pionierilor», regizat de Bobby Păunescu, a fost selectat şi a avut premiera mondială în cadrul celui mai mare festival de film independent din Statele Unite ale Americii,  «Sundance Film Festival», din Park City, în 2015. Filmul e o comedie savuroasă cu acţiunea plasată în jurul unui grup de liceeni, care, prin felul cum percep ei democraţia, în primii ani dupa căderea comunismului, cu siguranţă va aduce pe feţele multora dintre noi, zâmbete nostalgice. Personajul meu a fost unul principal, Mona Alexe, o tânără din provincie, care, pentru a face rost de bani pentru sănătatea surorii ei, îşi riscă reputaţia, implicit căsnicia, şi chiar propia viaţă. Un rol principal am avut şi în drama „Nimic despre dragoste“, a lui Florin Piersic Jr., despre care nu vă pot dezvălui prea multe pentru că se află în post producţie, decât că îi are protagonişti pe Piersic Jr, Paul Ipate şi Cătălina Grama şi că personajul meu a fost unul foarte complex, care m-a solicitat psihic cel mai mult de până acum. Abia aştept să-l vedeţi“, mai zice ea. 

maria bata facebook

FOTO Facebook 

A jucat alături de Steven Seagal 

Pe Maria Bata o mai puteţi vedea în sezonul doi din „Las Fierbinţi“, cel mai în voga serial de comedie din România, şi în comedia romantică „Minte-mă frumos în Centru Vechi“, regizată de Iura Luncaşu, în nişte roluri cheie care îi descoperă cât de versată este actriţa. Mai mult, ea a jucat alături de cunoscuţii actori de la Hollywood, Steven Seagal, Vinnie Jones, Josh Barnett, Howard Dell şi Byron Mann, în filmul de acţiune „Mercenary: Absolution“. „Mă consider o norocoasă pentru că am avut ocazia să lucrez cu oameni foarte talentaţi şi dedicaţi, de la care am avut multe de învăţat“, mărturiseşte Maria.

Ce proiecte mai pregăteşte 

Momentan, Maria Bata se afla în Los Angeles pentru definitivarea unor discuţii referitoare la viitoare proiecte de film şi campanii publicitare. „În câteva luni voi începe filmările pentru pilotul unui serial online, «No Truth», în regia lui Sebastian Tudores, şi pentru lungmetrajul „Connection“, o producţie americană, scrisă şi regizată de către Jacques Thelemaque. Filmul spune povestea unui cuplu, Mellissa Hughes (Maria Bata) şi Benjamin (Jason Patric), care, doreşte să iasa din rutina casniciei şi să-şi „împrospăteze“ relaţia, de aceea acceptă să ia parte într-o seară la o petrecere mai puţin obişnuită, eveniment în urma căruia vieţile şi percepţia asupra dragostei, mai ales a Mellissei, se vor schimba total. „Restul e tăcere, până când va voi putea dezvălui mai multe despre colaborările ce vor urma“, a încheiat ea. 

VedetePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite