Cine este bărbatul mort în explozia din Fetești, în timp ce asambla acasă o bombă artizanală: se temea de un posibil atac rusesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Fetești, județul Ialomița, a murit după ce o bombă artizanală, asamblată chiar de el, acasă, i-a explodat în mâini. Vecinii au sunat la 112. Polițiștii au găsit în locuința victimei articole pirotehnice și elemente de muniție.

Romeo Dragnea. FOTO Facebook Romeo Dragnea
Romeo Dragnea. FOTO Facebook Romeo Dragnea

UPDATE: Bărbatul care a murit după ce a încercat să construiască o bombă artizanală se numește Romeo Dragnea și are 44 de ani.

Potrivit profilului său de Facebook, a absolvit Liceul Teoretic „Carol I” din Fetești.

 Pe aceeași rețea socială, bărbatul preciza că e singur.

 Știrea inițială:

În cursul nopții de miercuri spre joi, polițiștii au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că din locuința unui bărbat  din municipiul Fetești, iese fum după o explozie puternică și omul este inconștient.

Bărbatul a murit în timp ce construia o bombă în casă. FOTO Gazeta de Sud
Bărbatul a murit în timp ce construia o bombă în casă. FOTO Gazeta de Sud

„La fața locului, s-a deplasat cu operativitate o echipă complexă de polițiști, pompieri, jandarmi și medici, care au constatat decesul bărbatului, iar în interiorul locuinței au identificat mai multe obiecte susceptibile a conține materiale pirotehnice și explozive” explică IPJ Ialomița.

Cercetările se derulează sub conducerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și nerespectarea regimului materiilor explozive.

„În cadrul cercetării la fața locului, au fost identificate articole pirotehnice și elemente de muniție, care au fost ridicate în condiții de siguranță și urmează a fi expertizate. Pentru ridicarea în condiții de siguranță și investigarea materiilor explozive, s-a beneficiat de sprijinul Serviciului Pirotehnic din cadrul Brigăzii Antitero a Serviciului Român de Informații”, precizează IPJ Ialomița.

Se pregătea pentru un posibil atac rusesc

Bărbatul construise bomba pentru că s-ar fi temut să nu fie atacat de ruşi, potrivit Observatornews.ro, care îl citează pe tatăl acestuia.

Părintele spune că fiul s-ar fi apucat să construiască dispozitive explozive în perspectiva unei invazii rusești.

Bărbatul mort în explozie lucra ca frizer, dar era de mult timp pasionat de substanţe chimice şi metale.

„De mic făcea ceva mai aparte. Construcţii uşoare, nişte fiare prin curte, un turnul Eiffel", spun apropiaţii bărbatului, potrivit sursei citate.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite