Un român din Italia a rămas fără mâini după ce bomba pe care o confecționa a explodat

0
Publicat:

Un român care a încercat să-și confecționeze acasă o armă artizanală se zbate acum între viață și moarte, conform presei din Italia.

Zona a fost securizată FOTO  Corriere Adriatico
Zona a fost securizată FOTO Corriere Adriatico

Ion Olteanu, în vârstă de 37 de ani, a ajuns în Italia de aproximativ un an. Bărbatul locuia cu sora și cu nepoții la mansarda unei clădiri cu două etaje din imobilul de la via Apsella 40, un cătun la jumătatea distanței dintre Montelabbate și Vallefoglia.

Sâmbătă, din locuința lor s-a auzit o bubuitură groaznică, după ce bomba pe care încerca să o confecționeze artizanal a explodat,  relatează cotidianul regional Corriere Adriatico.

Detonarea a fost atât de puternică, încât l-a lăsat fără ambele mâini. Lovitura i-a provocat nu doar amputații, ci și răni mari în mai multe părți ale corpului, de la brațe până la picioare și pe trunchi. Acum, el se zbate pe viață și pe moarte într-un spital din Ancona.

Paramedicii care l-au salvat au luptat mai bine de o oră să oprească sângerarea și să-l stabilizeze.

Din motive de securitate, în timpul operațiunilor de salvare, toate familiile care erau prezente în clădire, inclusiv membrii familiei românului, au fost ele evacuate.

Carabinierii au demarat o anchetă și încearcă acum să afle de unde a luat românul materialele necesare pentru a-și confecționa o bombă artizanală și cu ce scop. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite