Cel mai mare festival de muzică uşoară în aer liber începe pe 3 septembrie. Câţi bani se investesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Festivalul de la Amara începe pe 3 septembrie FOTO Facebook/Trofeul Tinereţii Amara
Festivalul de la Amara începe pe 3 septembrie FOTO Facebook/Trofeul Tinereţii Amara

Cel mai mare festival de muzică uşoară desfăşurat în aer liber, care are loc de 50 de ani, fără întrerupere, îşi deschide porţile în perioada 3-5 septembrie.

Ajuns la cea de-a 53-a ediţie, Festivalul Concurs Naţional de Interpretare a Muzicii Uşoare Româneşti Trofeul Tineretii -Amara va avea loc în perioada 3-5 septembrie. În acest an, Festivalul se va desfăşura în aer liber, într-un loc special amenajat în apropierea Grădinii de Vară a oraşului Amara şi va fi prezentat de Liana Stanciu.

Conform Consiliului Judeţean Ialomiţa, prima zi este rezervată competiţiei propriu-zise, la Amara, etapă în care concurenţii acompaniaţi de Trupa condusă de Dan Dimitriu, vor interpreta două piese din creaţia românească. Seara se va încheia în acordurile Trupei FreeStay, Adda & Band şi Ionuţ Gabriel Cândea, câştigătorul Trofeului Tinereţii – Amara 2019.

A doua zi este dedicată Galei Laureaţilor, pe scena de la Amara. Responsabilitatea stabilirii premiilor din acest an aparţine juriului format din: Viorel Gavrilă, Dan Dimitriu, Virgil Iaru şi Mihaela Teodorescu.

Ziua de 5 septembrie se va încheia cu două spectacole organizate simultan. Spectacolul susţinut de câştigătorii Festivalului, artiştii Irina Rimes şi Liviu Teodorescu se va desfăşura la Slobozia, pe scena amplasată în Piaţa Revoluţiei. În acelaşi timp, la Amara, va avea loc un spectacol susţinut de DJ consacraţi la nivel naţional şi local.

În urma preselecţiilor, care au avut loc în data de 10 august 2021 – Sala Europa, s-au calificat următorii concurenţi:

Bădărău Andrada Gabriela, 17 ani, Neamţ

Boboc Carla Florentina, 16 ani, Dolj

Ciocoiu Maria Romina, 18 ani, Neamţ

Ciutacu Victor Dorian, 22 ani, Brăila

Doană Ana Maria, 16 ani, Dolj

Frăţilă Cristina, 16 ani, Ialomiţa

Iosifescu Robert, 23 ani, Ialomiţa

Mucea Alessandro, 17 ani, Neamţ

Nădrag Alina, 18 ani, Ialomiţa

Perpelea Iulia, 18 ani, Bucureşti

Simionescu Dominique, 19 ani, Sibiu

Sitoiu Mihaela-Teodora, 19 ani, Vâlcea.

Valoarea cheltuielilor estimate pentru susţinerea acestui eveniment se ridică la 500.000 de lei. Contribuţia Consiliul Judeţean Ialomiţa, reprezentat prin cele două instituţii de specialitate, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturilor Tradiţionale Ialomiţa şi Centrul Cultural UNESCO „Ionel Perlea“ Ialomiţa, este de 200.000 lei, diferenţa de 300.000 lei va fi alocată din bugetul Consiliului Local Amara.

Vă mai recomandăm şi:

Psihiatru, despre fiesta de naţionalism şi pompierii plecaţi în Grecia: Da' bani de drone de unde aţi avut, domne?

Cum a ajuns agricultura României să fie singura din lume cu rating excepţional. Explicaţiile specialiştilor

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite