Psihiatru, despre fiesta de naţionalism şi pompierii plecaţi în Grecia: Da' bani de drone de unde aţi avut, domne?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompier român, în misiune în Grecia FOTO DSU
Pompier român, în misiune în Grecia FOTO DSU

Lăudaţi de ziariştii greci pentru mobilizarea exemplară în misiunea de stingere a incendiilor, pompierii români sunt ridicaţi în slăvi la ei acasă. Gabriel Diaconu, un cunoscut psihiatru, scrie într-un mesaj că românii nu ştiu să aibă respect pentru români decât dacă ne reprezintă în faţa străinilor.

Iată ce mesaj a postat medicul pe pagina sa de socializare:

Toată lumea laudă pompierii români plecaţi în misiune în Grecia. Care mai de care mai entuziast, dacă politician şi mai bine, mai adaugă o poză cu eroii noştri la datorie. Replica ziariştilor greci, impresionaţi de profesionalismul echipajelor noastre, e redistribuită copios pe reţelele sociale.

Ce să mai, e o fiesta de naţionalism.

Nu s-ar putea la Periş. N-ai să vezi la Medgidia. Dacă e în interiorul graniţelor, aceiaşi intră brusc în alt film. Auzi, da cât v-au costat auto-specialele ălea? Da bani de drone de unde aţi avut, domne, nu s-a mai văzut incendiu stins şi cu găleata, numai live-uri aveţi în cap. Şoc! N-o să-ţi vine să crezi cu cine a luat masa pompierul şef în timpul lui liber. Avem dovada! E crimă organizată, au îndoit extinctoarele. Hai zău, cred şi eu că trimit maşinile ălea bune, oricum le ţineau degeaba în hangar. E o lovitură de imagine, pute de la o poştă.

Pe cât de erect patriotismul nostru de fanfară, pe-atât de blenoragică atitudinea faţă de uniformă în rest. E o cronică, purulentă revărsare de păreri ale unora care nici gunoiul nu se chinuie să şi-l ridice, dar ţi-l vor arunca stil boltă la primul gest de normalitate.

Românii nu ştiu să aibă respect pentru români decât dacă ne reprezintă în faţa străinilor. Atunci da, musai să arătăm că avem de toate. Ce să mai, dau şi lacrimi de bucurie, bombează piepturi, mai curge un muc, e un efluviu, o emulaţie, un moment. 

De aia - printre altele - suntem noi şui, ca popor. Că în restul timpului suntem clică şi ocară, dar odată dacă zice altcineva bun despre un român brusc ai văzut, fratele meu, cum sunt ai noştri? 

Succesul are mulţi părinţi, înfrângerea-i copil bastard. 

Vă mai recomandăm şi:

De ce e bine să mâncăm porumb fiert, un adevărat detoxifiant. Ce conţine şi în ce afecţiuni este indicat

Imagini spectaculoase cu lucrările la podul peste Dunăre de la Brăila. Legăturile rutiere vor fi gata după inaugurarea construcţiei FOTO

Călăraşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite