Cel mai lung drum din Ialomiţa, aproape gata. Face legătura între 19 localităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O parte din DJ 201 a fost modernizată deja FOTO Facebook/Marian Pavel
O parte din DJ 201 a fost modernizată deja FOTO Facebook/Marian Pavel

Modernizarea DJ 201, cu o lungime de 98 de kilometri,  care leagă 19 localităţi din sudul judeţului Ialomiţa, se aprorie de final.

„La începutul lunii martie vă anunţam semnarea contractului pentru începerea lucrărilor pe drumul DJ201. 

În toată această perioadă am încercat să vă ţin la curent, cât mai des, cu progresul lucrărilor de asfaltare. Am vizitat recent tronsonul Axintele - Coşereni şi am constatat cu bucurie că au fost finalizate lucrările de asfaltare.

Mulţumesc tuturor celor implicaţi în această realizare şi mulţumesc tuturor cetăţenilor localităţilor Axintele, Bărcăneşti, Borăneşti şi Coşereni, pentru înţelegerea de care au dat dovadă pe parcursul executării acestor lucrări”, a precizat Marian Pavel, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa.

Contractele de execuţie de lucrări la DJ 201, tronsonul Cosereni-Axintele-Orezu (km 0+000-km 35+400) şi tronsonul Buiesti-Ciulniţa-Cosâmbeşti-Marculesti (km 57+000- km 72+620; km 74+852- km 84+000) au fost semnate la începutul lunii martie de Consiliul Judeţean Ialomiţa.

"Modernizarea Drumului Judeţean 201 este unul dintre proiectele importante de infrastructura rutieră ale judeţului Ialomita, implementat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală", anunţau la acea dată reprezentanţii CJ Ialomiţa.

Face legătura între 19 localităţi

DJ 201 Coşereni-Borăneşti-Bărcăneşti-Condeeşti-Axintele-Orezu-Piersica- Borduşelu-Marsilieni-Albeşti-Bueşti-Ivăneşti-Ion Ghica-Ciulniţa-Cosâmbeşti-Gimbăşani- Mărculeşti-Sudiţi-Ţăndărei are o lungime de 98 de km, fiind cel mai lung drum judeţean din Ialomiţa care traversează aproximativ 2/3 din lungimea acestuia de la vest la est făcând legătura între nouăsprezece dintre localităţile din sudul teritoriului.

Conform Consiliului Judeţean Ialomiţa, drumul judeţean a necesitat lucrări de intervenţii atât din cauza degradărilor la partea carosabilă, a deficienţelor privind sistemul de colectare şi evacuare a apelor pluviale, cât şi din cauza lipsei elementelor de siguranţă a circulaţiei. Din întreaga lungime a drumului se vor moderniza graţie finanţării prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 60,168 km.

"După parcurgerea tuturor etapelor de proiectare a lucrărilor, s-a desfăşurat achiziţia publică de lucrări, care, din cauza specificului lucrării, complexităţii generate de împărţirea pe patru loturi şi a numărului de ofertanţi, a durat aproape un an, anunţul de participare fiind publicat în luna martie 2020", au precizat reprezentanţii CJ Ialomiţa în primăvara acestui an.

La jumătatea lunii iulie, autorităţile din Ialomiţa anunţau că primii 75,4 kilometri de drumuri sunt aproape de finalizare, din totalul celor 221 de kilometri pe care Consiliul Judeţean Ialomiţa îi are în planul de reabilitare. Valoarea acestor proiecte, finanţate atât prin PNDL, cât şi prin finanţare europeană, este de 450 milioane de lei.

Vă mai recomandăm şi:

 

Avertisment al vicepreşedintelui Societăţii Române de Epidemiologie: Delta va infecta rapid tot ce mişcă. „Vom merge din val în val”

 

De ce mor inexplicabil tinerii de COVID-19. Medic: Dacă ai acest tip de anomalie imună, te „sinucizi“

Slobozia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite