De ce mor inexplicabil tinerii de COVID-19. Medic: Dacă ai acest tip de anomalie imună, te „sinucizi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Decesele inexplicabile la tinerii răpuşi pe COVID-19, puse pe seama unei anomalii genetice FOTO Shutterstock
Decesele inexplicabile la tinerii răpuşi pe COVID-19, puse pe seama unei anomalii genetice FOTO Shutterstock

Unul dintre cei mai cunoscuţi pediatri din România a explicat cum stau lucrurile în cazul tinerilor care mor inexplicabil din cauza complicaţiilor grave ale COVID-19. Dr. Mihai Craiu spune că la aceşti pacienţi de vină este o anomalie imună care neutralizează tratamentul.

Pe pagina de socializare Spitalul virtual pentru copii, medicul pediatru explică pe larg cum stau lucrurile la adulţii tineri care sunt răpuşi inexplicabil de COVID-19: 

Mulţi "experţi" în COVID-19 susţin sus şi tare că maladia este un moft şi că nu se vaccinează pentru că imunitatea naturală (obţinută prin boală) este superioară celei vaccinale.

Articolul de faţă (publicat în una din cele mai prestigioase reviste ştiinţifice din lume) arată existenţa unor autoanticorpi, ce neutralizează interferonul, în formele grave de maladie cu SARS-CoV-2 - www.science.org/doi/10.1126/sciimmunol.abl4340

90% din cei infectaţi cu noul coronavirus fac forme uşoare sau asimptomatice. Dar 10% dezvoltă pneumonie şi, din aceştia, cam 2%, insuficienţă respiratorie gravă. La început se credea că cei 10% sunt selectaţi doar din persoanele vârstnice sau având comorbidităţi. Asta până au început să apară decese la adulţii tineri, intubaţi.

Da, vârsta este importantă! Cel mai mic risc de deces este la copilul <10 ani şi creşte apoi semnificativ, dublându-se la fiecare 5 ani de viaţă -  pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33289900/

Cum e cu tinerii ce mor inexplicabil? Unul din principalele mecanisme este o anomalie genetică. Adică acestora le lipseşte o parte a genelor responsabile de răspunsul imun corect în faţa unei infecţii virale. Aceşti pacienţi vor produce autoanticorpi ce blochează "muniţia" pe care o folosim în lupta cu virusurile, numită interfeon. Ca şi cum un general incompetent ordonă folosirea muniţiei de antrenament la războiul adevărat.

Concluzia? Acele persoane care mor inexplicabil ca urmare a complicaţiilor grave ale COVID-19 nu au o infecţie mai severă din cauza SARS-CoV-2 ci au o "strategie" greşită de apărare, producând autoanticorpi ce fac rău propriului organism, blocând interferonul ce ar putea impiedica multiplicarea virusului. Acest răspuns aberant, cu autoanticorpi, e prezent la ~1 din 5 pacienţi cu boală gravă.

Dacă faci boala şi ai acest tip de anomalie imună te "sinucizi". Dacă aceşti pacienţi se vaccinează nu mor deoarece autoanticorpii nu favorizează duşmanul ce s-ar multiplica în corpul lor, pentru că duşmanul NU EXISTĂ!

 Vă mai recomandăm şi:

De ce este necesară a treia doză de vaccin anti-COVID şi cum va fi administrată

Coaliţia s-a rupt, moţiunea de cenzură este în aer

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite