Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți se deschide la 14 octombrie în Ialomița. Unde se fac înscrieri

0
0

Sute de absolvenți sunt așteptați în ziua de 14 octombrie la Bursa locurilor de muncă, organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița (AJOFM), la Centrul Cultural „Ionel Perlea” din Slobozia, începând cu ora 9.00.

Bursa locurilor de muncă pentru proaspeții absolvenți are loc pe 14 octombrie FOTO Adevărul
Bursa locurilor de muncă pentru proaspeții absolvenți are loc pe 14 octombrie FOTO Adevărul

Absolvenții promoției 2022 care doresc să își găsească un loc de muncă adecvat studiilor și pregătirii profesionale sunt așteptați să se înscrie la sediul Agenției Locale din Slobozia sau la punctele de lucru din Urziceni, Fetești și Țăndarei.

Reperezentanții AJOFM Ialomița au anunțat că la eveniment sunt așteptați elevii din anii terminali de studiu, precum și alte categorii de persoane care se află în căutarea unui loc de muncă și care doresc să se integreze pe piața muncii. De asemenea, agenții economici care dispun de locuri de muncă și doresc încadrarea tinerilor absolvenți și nu numai, pot depune ofertele de locuri de muncă vacante la sediul AJOFM Ialomița sau la sediile punctelor de lucru.

Pot participa și alte categorii de persoane

Evenimentul va avea loc la nivelul celor 42 de agenții teritoriale pentru ocuparea forței de muncă și are ca scop facilitarea accesului absolvenților la locurile de muncă disponibile și interacțiunea directă cu agenții economici.

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți reprezintă o oportunitate de a cunoaște mai bine piața muncii, ofertele de locuri de muncă, pentru ca aceștia să poată alege un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale sau să se informeze despre ocupațiile cu posibilități mai mari de angajare pe termen mediu și lung. La acest eveniment pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia.

Participarea la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți este gratuită atât pentru angajatori, cât şi pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Șomajul în rândul tinerilor, la un nivel ridicat

Rata şomajului în luna iunie 2022 a scăzut cu 0,1 puncte procentuale, la 5,3%, faţă de cea înregistrată în luna precedentă, iar rata şomajului la bărbaţi a fost cu 1,2 puncte procentuale mai mare decât la femei. Rata șomajului în rândul tinerilor (15-24 ani) se menține în continuare la nivel ridicat, respectiv respectiv 22,7%, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna iunie a anului 2022 a fost de 439.900 persoane, în scădere atât faţă de luna precedentă (451.000 persoane), cât şi faţă de luna iunie 2021 (443.300 persoane). Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 74,4% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna iunie 2022.

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite