Baza militară aeriană de la Feteşti, dotată la standarde NATO. Proiectul costă 32 de milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul de modernizare al bazei militare de la Feteşti se finalizează anul viitor
Proiectul de modernizare al bazei militare de la Feteşti se finalizează anul viitor

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au dat publicităţii un grafic al lucrărilor de modernizare a bazei militare aeriene de la Feteşti. În acest moment, proiectul este realizat în proporţie de 42 %. Costurile se ridică la 32 milioane de euro, MApN contribuind cu 11 milioane.

Startul lucrărilor de modernizare a Flotilei 86 Aeriene  Feteşti a fost dat în luna noiembrie a anului trecut. Oficialii MApN precizau la debutul proiectului faptul că baza militară va dispune de noi  piste de decolare şi aterizare, îmbunătăţirea sistemului de frânare şi avarie,  platforme de parcare şi de mentenanţă a aeronavelor, depozite, precum şi hangare de mentenanţă.

Recent, ministrul Apărării Mircea Duşa a făcut o vizită în teren pentru a inspecta stadiul lucrărilor. În urma vizitei s-a constatat faptul că termenul de execuţie al proiectului este respectat.

În faţa oficialilor prezenţi, ministrul Duşa a declarat: „„Aeroportul de la Feteşti va deveni unul la standarde NATO, compatibil cu tehnica de dirijare şi de operare a zborurilor avioanelor F-16, care vor intra în dotarea Armatei României la începutul lui 2016”.

Potrivit contractelor de execuţie, reabilitarea Flotilei 8^ Aeriană Feteşti se va finaliza pe data de  15 noiembrie 2015.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite