Au început lucrările pentru construirea unui bloc operator la spitalul din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se lucrează la construirea noului bloc operator FOTO Facebook/Construcţii Erbaşu
Se lucrează la construirea noului bloc operator FOTO Facebook/Construcţii Erbaşu

Construcţia noului bloc operator al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia a început. Acesta va avea o suprafaţă construită de 6.233 mp şi va fi dotat cu echipamente medicale performante. Edificiul va costa aproximativ 76 milioane de lei şi va fi gata la sfârşitul anului 2023.

Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) şi are o valoare totală de 75.762.426,24 lei cu TVA, din care judeţul Ialomiţa va contribui cu suma de 22.458.186,45 lei cu TVA. În această sumă este inclusă şi aparatura medicală.

Conform Consiliului Judeţean Ialomiţa, la parterul clădirii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia vor fi organizate spaţii pentru 30 de paturi destinate spitalizărilor de zi şi un izolator.  Explorările funcţionale vor ocupa aproximativ 266 metri pătraţi. De asemenea, o cafenea va fi organizată pentru pacienţi şi aparţinători.

La etajul 1 vor exista 21 paturi ATI şi un Bloc de naşteri. Acest spaţiu va cuprinde 2 săli de naşteri, o sală de operaţii cezariene cu spa/ATI cezariene şi nou-născuţi.

Etajul 2 va cuprinde 6 săli de operaţii pe specialităţi – 2 săli chirurgie generală, ginecologie, urologie, ortopedie, orl/oftalmologie şi o sală de gipsare/protezare. La acest etaj vor fi disponibile spaţii pentru anestezie şi post-anestezie. Etajul 3 este dedicat sterilizării şi echipamentelor tehnice care asigură funcţionalitatea clădirii. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

LIVE TEXT | Război în Ucraina. Rusia a atacat o şcoală care adăposteşte 400 de persoane. Gherilele din Belarus au oprit traficul feroviar spre Ucraina

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite