Adolescentă reținută de polițiști în Ialomița pentru tâlhărie. Fata a agresat un bâtrân de 81 de ani

0
0

O tânără de 17 ani a fost reținută de polițiștii ialomițeni, după ce a agresat un bătrân. Fata i-a furat 250 de lei și un ceas. Suspecta va fi prezentată judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

Minora a fost reținută de polițiști FOTO Shutterstock
Minora a fost reținută de polițiști FOTO Shutterstock

O tânără în vârstă de 17 ani a fost reținută de polițiștii ialomițeni, după ce a agresat un bătrân, la începutul lunii septembrie. Fata i-a furat pensionarului 250 de lei și un ceas. Suspecta va fi prezentată judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

O tânără de 17 ani din comuna Borduşani, judeţul Ialomiţa, a fost reţinută de poliţişti după ce ar fi agresat un bărbat în vârstă de 81 de ani şi i-ar fi sustras o sumă de bani şi un ceas, anunță IPJ Ialomița.

Suspecta a luat bani și un ceas

Conform anchetatorilor, poliţiştii din cadrul Secţiei Rurale Stelnica au fost sesizaţi de un bărbat de 81 de ani, din comuna Borduşani, despre faptul că, pe 9 septembrie, a fost agresat şi i s-au sustras 250 de lei şi un ceas de către o tânără.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor, poliţiştii au identificat autoarea. Este vorba despre o tânără în vârstă de 17 ani, din comuna Borduşani, bănuită de comiterea faptei.

Adolescenta a fost găsită şi dusă la audieri, iar în baza probatoriului administrat a fost reţinută, urmând a fi prezentată magistraţilor, în cursul zilei de marţi, cu propunere de arestare preventivă pentru tâlhărie.

Peste 2.000 de minori, închiți în ultimii cinci ani

Conform statisticilor oficiale, numai în ultimii cinci ani, în România, peste 2.000 de minori au fost închişi pentru fapte penale, iar vârsta la care comit primele infracţiuni a scăzut sub 10 ani.  

Delincvenţa juvenilă se referă la comportamentul minorilor, care contravine legii. Conform Poliției Române, până la împlinirea vârstei de 14 ani , minorii nu răspund penal.

De la această vârstă, însă, până la împlinirea a 16 ani, minorii răspund penal dacă se constată că au avut discernământ în momentul comiterii faptei, adică dacă au ştiut că fac un lucru rău, nepermis şi şi-au dat seama de consecinţele lui. După împlinirea vârstei de 16 ani,  minorii răspund penal ca și majorii.

Slobozia


Ultimele știri
Cele mai citite