VIDEO Ovidiu Lipan Ţăndărică: „Trebuie să ne păstrăm cultura, obiceiurile şi datinile, numai aşa vom rezista ca popor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artistul a petrecut cele trei zile de festival printre slătineni FOTo: Alina Mitran
Artistul a petrecut cele trei zile de festival printre slătineni FOTo: Alina Mitran

Prezent timp de trei zile la Slatina, la Festivalul Naţional de Umor „Oltenii & restu’ lumii“, Ovidiu Lipan Ţăndărică a oferit publicului, sâmbătă seara, o surpriză extraordinară, alături de trupa Bosquito.

   Festivalul Naţional de Umor „Oltenii &... restu’ lumii“, ediţia a XXIII-a, l-a avut în acest an printre invitaţi pe bateristul de excepţie Ovidiu Lipan Ţăndărică, cel care, sâmbătă-seara, 16 septembrie 2017, le-a oferit slătinenilor un spectacol cum îşi doreau de foarte multă vreme. Deloc discret, distinsul oaspete a savurat fiecare moment din festival, a făcut foarte multe fotografii, a vorbit cu lumea şi a urmărit cu mare interes îndeosebi dansurile ansamblurilor etnicilor saşi, tătari, bulgari, greci, aromâni şi lipoveni invitate, care au dansat în fiecare zi, în diverse puncte ale oraşului.

Ovidiu Lipan Ţăndărică şi Bosquito,  în concert la Slatina 

Ovidiu lipan ţăndărică al slatina

Concertul alături de trupa Bosquito, alături de care artistul a imprimat, în 2012, un album, a fost o surpriză extraordinară pentru slătineni

Sâmbătă-seara, în schimb, i-a răsplătit pe slătineni pentru ospitalitate cu un spectacol aşa cum nu doar nostalgicii fani ai trupelor Roşu şi Negru sau Phoenix aşteptau de multă vreme în oraşul de provincie, ci şi, după reacţia avută, şi tinerii şi foarte tinerii iubitori de rock slătineni îşi doreau.

„Dacă nu băteam la tobe, eram un alergător de cursă lungă“

A urcat pe scenă mai întâi trupa Bosquito, iar hit-urile din urmă cu 15 ani au fermecat publicul fără excepţie. Spectatorii, deşi nu deosebit de numeroşi, l-au primit, după o oră, cu aplauze pe Ovidiu Lipan Ţăndărică, deşi nu toţi ştiau la ce să se aştepte. A urmat un recital de rock „aşa cum nu mai vedeţi astăzi la televizor şi nu mai ascultaţi pe radio“, după cum le-a spus solistul Bosquito spectatorilor, iar energia bateristului Ovidiu Lipan Ţăndărică s-a transmis rapid spectatorilor de toate vârstele.

Ovidiu lipan ţăndărică al slatina

Ovidiu Lipan Ţăndărică n-a refuzat niciun fan, stând de vorbă şi oferind autografe doritorilor

„Îmi iau energia din celula mea energetică, care este, de fapt, un reactor atomic înnăscut. Te naşti cu această energie şi, într-adevăr, am un surplus de energie care câteodată o ia razna, dacă nu eşti atent şi nu o stăpâneşti... Dacă nu băteam la tobe, eram un alergător de cursă lungă“, a declarat artistul, la finalul spectacolului, după câteva momente de respiro.

Ovidiu lipan ţăndărică al slatina

Invitatul a fost întâmpinat în „vamă“, în deschiderea festivalului

Ovidiu lipan ţăndărică al slatina

Prin târgul meşterilor populari, alături de Daniela Nane

Ovidiu lipan ţăndărică al slatina

Artistul a făcut foarte multe fotografii de-a lungul celor trei zile

Ovidiu lipan ţăndărică al slatina
Ovidiu lipan ţăndărică al slatina

Ovidiu Lipan Ţăndărică a vorbit pentru Adevărul şi de momentele frumoase petrecute la Slatina: „Am avut momente extraordinare, cu oameni minunaţi, cu obiceiuri, cu tradiţii olteneşti. Tot ce a fost prezentat aici a fost un model multicultural care a avut o amploare deosebită şi pentru mine asta înseamnă o unitate românească. Culturile s-au întrepătruns, dar în momentul în care s-a deschis şi marea poartă către Europa, către globalizare, trebuie să ne păstrăm cultura şi obiceiurile, şi datinile, numai aşa putem rezista ca şi popor“, a mai spus artistul, confirmând că pentru viitorul apropiat pregăteşte proiectul Dacica – un poem simfonic, iar obiceiurile pe care a avut ocazia să le surprindă în Oltenia sunt o sursă de inspiraţie.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite