VIDEO Misiune imposibilă a autorităţilor la Rusăneşti, deşi în ferma primarului s-au omorât 140 de porci. „Lumea e inflamată“

0
0
Sătenii, supravegheaţi îndeaproape de jandarmi, nu cad la înţelegere cu autorităţile FOTO: captura film facebook
Sătenii, supravegheaţi îndeaproape de jandarmi, nu cad la înţelegere cu autorităţile FOTO: captura film facebook

Deşi efective sporite de jandarmi au descins la Rusăneşti joi-dimineaţă, iar directorii mai multor instituţii au mers să le explice oamenilor de ce este necesară neutralizarea porcilor, sătenii încă se opun măsurilor.

Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a ajuns joi, 29 noiembrie 2018, la Rusăneşti, pentru a le explica oamenilor de ce a fost nevoie de ordinul emis luni prin care se impune sacrificarea tuturor porcilor, ca urmare a confirmării a trei focare de pestă porcină în localitate. A fost însoţit de directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, de directorul Direcţie Judeţene de Agricultură, Dragoş Drăghicescu şi de alţi şefi de instituţii, însă oamenii în continuare consideră că măsura este nedreaptă şi nu le permit autorităţilor să le pătrundă în curţi şi să le omoare porcii.

„Am încercat să le explicăm la oameni, să vorbim, să îi informăm pentru a nu ştiu câta oară ce ar trebui făcut şi cum trebuie făcut ca să poată să crească porci în perioada următoare, n-am reuşit nici până în acest moment să calmăm spiritele, toată lumea este inflamată, că au porcii sănătoşi. Sunt sănătoşi temporar, să zic, pentru că ştim boala cum se manifestă şi cât este de perfidă şi mai devreme sau mai târziu, cu părere de rău, se va extinde această boală. Domnul prefect cred că o să hotărască ce se va întâmpla“, a declarat directorul DAJ Olt, Dragoş Drăghicescu.

situatie rusanesti

Prefectul judeţului, Silviu Neacşu, a încercat să le explice sătenilor de ce se impune sacrificarea porcilor

În cursul dimineaţii de joi, 29 noiembrie 2018, medicii veterinari au ajuns la ferma primarului din Rusăneşti, Alexandru Chirea, acesta rămânând deocamdată singurul care le-a permis autorităţilor să intervină şi să sacrifice animalele pentru a preveni răspândirea virusului pestei porcine africane. Aproximativ 140 de animale din această fermă vor fi în total sacrificate.

Slatina


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri