VIDEO  Începe demolarea gardului comunist de la Spitalul Judeţean Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu gardul Spitalului Judeţean din Slatina ce va fi demolat  (FOTO: Mugurel Manea)
Imagine cu gardul Spitalului Judeţean din Slatina ce va fi demolat  (FOTO: Mugurel Manea)

Imaginea exterioară a Spitalului Judeţean din Slatina continuă să se modernizeze. După ce, anul trecut, au fost demolate cele două porţi şi gherete principale de intrare în curtea spitalului pentru a amplasa în locul lor doar două bariere, zilele acestea urmează a fi demolat gardul din sârmă şi ţepi metalice existent din momentul inaugurării unităţii medicale în anii ’70.

La un an de la aprobarea oficială a proiectului de demolare a gardului de sârmă de la Spitalul Judeţean din Slatina, lucrările propriu-zise sunt gata să înceapă. 

Mai exact, joi – 30 iulie, va demara efectiv o nouă etapă în modernizarea aspectului exterior a unităţii sanitare-etalon a judeţului Olt, gardul vechi din sârmă şi prevăzut cu ţepi dinspre strada Crişan urmând să dispară total în cursul lunii august. În locul său va apărea un spaţiu deschis, spitalul fiind prevăzut a fi delimitat de trotuar doar prin spatial verde ce va fi reamenajat.

”Aşteptăm cu nerăbdare, aş putea spune, demararea lucrărilor pentru demolarea gardului vechi al spitalului. Practic, vorbim despre gardul iniţial al Spitalului Judeţean Slatina, neschimbatm nereabilitat şi nemodernizat de la inaugurarea unităţii sanitare în anii ’70. În locul său va apărea o zonă civilizată cum este în ţările occidentale, fără garduri de orice fel, doar spaţiu verde şi bănci”, a precizat dr. Andrei Iordache, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina.

Reorganizarea spaţiului din faţa corpului central al spitalului slătinean se va încheia în doar câteva luni. Dar nu doar demolarea gardului din sârmă este singura modificare ce va apărea în peisajul din faţa sediului Spitalului Slatina, în zonă urmând să fie amenajată şi o nouă cale de acces în curtea unităţii sanitare pentru pacienţi şi vizitatori. De asemenea, numărul băncilor din incinta spitalului va creşte şi el.

Proiectul a fost estimat la 190.000 lei. Simultan cu demolarea gardului din faţa sediului central al Spitalului Judeţean Slatina vor continua alte lucrări de modernizare în cadrul unităţii, de data aceasta la interior. Este vorba despre două proiecte ambiţioase ce prevăd reabilitarea secţiilor Nou-Născuţi şi Pediatrie.

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

VIDEO  Gardul comunist al Spitalului Judeţean din Slatina va fi demolat

FOTO+VIDEO  Noua secţie Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina, inaugurată în Ajunul Crăciunului

FOTO VIDEO   Spitalul Judeţean Slatina îşi schimbă “look”-ul: au început lucrările de extindere a secţiei Urgenţe

FOTO VIDEO  Revoltător! Copil născut cu multiple malformaţii la Spitalul Judeţean Slatina. Familia acuză, medicii se scuză

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite