VIDEO Este oficial: slătinenii, amăgiţi din nou. Clubul Nautic va fi deschis complet anul viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine cu insula pe care Primăria Slatina se chinuie acum să o cumpere ”pe bune”  (FOTO: M. Manea)
Imagine cu insula pe care Primăria Slatina se chinuie acum să o cumpere ”pe bune”  (FOTO: M. Manea)

După ce au aşteptat trei ani pentru terminarea lucrărilor la Clubul Nautic din Slatina, una dintre cele mai complete baze de agrement din sudul ţării, locuitorii urbei au acum parte de cea mai neagră veste: acesta se va deschide complet abia anul viitor. Ratarea sezonului estival din acest an e pusă de oficialităţi pe seama procedurilor de angajare a personalului demarate luna trecută şi care vor fi terminate abia luna aceasta, adică prea târziu.

Locuitorii Slatinei sunt nevoiţi să înfrunte, în ultimele luni, tot felul de veşti care mai de care mai negative despre ce pot şi ce nu pot face în oraşul lor. După ce s-au trezit ”bombardaţi” cu ştiri de la televizor, din luna martie încoace, potrivit cărora ultimii lor doi foşti primar legal aleşi, Darius Vâlcov şi Minel Prina, s-ar fi lăsat ”atraşi” de mirajul puterii şi al banilor, fiind acum acuzaţi de tot felul de fapte de corupţie în timpul cât au condus urbea, firul ştirilor proaste pare să se nu se mai termine.

Reprezentanţii municipalităţii spulberă acum ultimele speranţe ale locuitorilor urbei de a apuca să folosească în acest an mult-lăudatele facilităţi estivale din cadrul Clubului Nautic amenajat la marginea urbei lângă podul peste râul Olt, la intrarea dinspre Craiova, în schimbul a 360 miliarde lei vechi, bani europeni şi de la bugetul local. Mai exact, reprezentanţii primăriei au anunţat că baza de agrement va fi deschisă complet abia anul viitor, aceasta după ce, acum nu mai devreme de două luni, Clubul Nautic era inaugurat pentru presă şi se anunţa că publicul va avea acces încă de la jumătatea lunii august. Această promisiune nu s-a mai adeverit însă, ratarea sezonului estival din acest an fiind acum pusă de oficialităţile locale pe seama procedurilor de angajare a personalului, care au început luna trecută şi vor fi terminate abia luna aceasta, când va fi deja prea târziu - cel puţin pentru activităţile specifice sezonului estival.

”Din păcate, nu vom putea deschide complet accesul publicului la toate facilităţile din incinta Clubului Nautic aşa cum s-a promis iniţial, deşi lucrările au fost terminate efectiv. Această problemă a apărut din cauza procedurilor pe care le presupune angajarea personalului ce va deservi Clubul Nautic. Este vorba despre concursurile pentru ocuparea a circa 50 de locuri de muncă, dintre care o mare parte sunt pe durată nedeterminată deoarece baza de agrement nu are doar caracter sezonier, ci aici se pot desfăşura diverse activităţi de recreere pe tot parcursul unui întreg an calendaristic. Dar, deşi se poate spune că am ratat sezonul estival al acestui an, avem o veste bună: în această lună - vom anunţa când - publicul doritor va putea frecventa totuşi Clubul Nautic <Plaja Olt> pentru a se bucura de celelalte facilităţi din incinta unităţii care nu ţin neapărat de anotimpul estival”, a declarat edilul interimar Emil Popa.

Recent, Consiliul Local a aprobat o Hotărâre prin care Clubul Nautic ”Plaja Olt” să fie administrat de Clubul Sportiv Municipal, cel care se ocupă şi de Bazinul de înot acoperit din localitate inaugurat la 1 iunie 2014. Diriguitorii municipalităţii au precizat că, până vara viitoare când va fi deschisă şi ramura estivală a Clubului Nautic şi de Agrement ”Plaja Olt”, va fi rezolvată inclusiv problema angajării salvamarilor şi a instructorilor pe hidrobiciclete şi celelalte sporturi de apă având în vedere că o bună parte a activităţilor sezoniere ale bazei de agrement include sporturi nautice ce sunt programate a se desfăşura pe râul Olt, într-un mic scuar din incinta Clubului. De asemenea, tot până vara viitoare, autorităţile locale trag nădejde că se vor termina şi procedurile de achiziţionare a terenului de 1.610 metri pătraţi situat în mijlocul Clubului Nautic, loc unde au fost reamenajate două piscine.

image

Proiectul ”Clubul Nautic şi de Agrement Plaja Olt” Slatina se întinde pe zece hectare de teren şi alte 15 hectare luciu de apă. Lucrările au demarat efectiv în iulie 2013, la capătul a doi ani de licitaţii repetate. Astfel, în zona aleasă pentru amenajarea proiectului, la intrarea în Slatina dinspre Craiova, au fost amenajate facilităţi care nu se mai găsesc în sudul ţării sub acelaşi ”acoperiş”: două piscine – una peste adulţi şi una pentru copii, debarcader pentru hidrobiciclete, bărci cu vele, caiac- canoe, construirea unor terenuri de sport – minifotbal (dimens. 20x42 m.), tenis, beach-volei, amenajarea zonă minigolf, teren tir cu arcul, zonă de escaladat, pistă asfaltată pentru biciclete (lungime 173 m./lăţime 2 m.), pistă rolleri, tribune, vestiare, grupuri sanitare, Centru fitness, Centru SPA, 150 locuri parcare, ponton tip terasă cu restaurant. Reamintim că în Slatina,capitală de judeţ, nu există de ani de zile nicio bază publică sau privată de agrement, ci doar câteva piscine private, singurul ştrand din localitate amenajat înainte de 1898 (”Dimitrie Dobrescu”, amplasat în cartierul Progresul) fiind închis şi lăsat să se degradeze.

Vă mai recomandăm pe acelaşi subiect:

FOTO+VIDEO  Club Nautic cu pretenţii inaugurat la Slatina. Cum arată locul unde se vor distra slătinenii

VIDEO  Slătinenii au învins ”sistemul”: municipalitatea reduce tarifele la Clubul Nautic

FOTO  Tarife ”de fiţe” la Clubul Nautic din Slatina  

FOTO+VIDEO  Plaja Olt a Clubului Nautic Slatina, inaugurată cu concursuri şi premii

VIDEO  Piscinele celui mai modern club nautic din ţară, la un pas de inaugurare 

VIDEO-FOTO  La Slatina s-a dat startul lucrărilor la cel mai modern club nautic din ţară

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite